Scholieren op de bres voor schoon drinkwater

14-07-2017 15:38

Scholieren op de bres voor schoon drinkwater

KOOG AAN DE ZAAN - ,,Begin niet te snel want dan hou je het niet lang vol”, waarschuwt begeleider Martin Fennema tegen de leerlingen van groep VSO3. De kinderen knikken netjes, maar schieten toch alsof ze door een horzel zijn gestoken weg. Maar de 200 meter lange rondjes om het voetbalveld naast de Dynamica XL locatie aan de Molenwerf in Koog aan de Zaan eisen al snel hun tol. Met steeds meer bezweet hoofd wordt de stempelpost aangedaan. Nog negentien rondjes te gaan… Maar volhouden voor het goede doel!

De scholieren van de Dynamica bovenbouw, locatie Nieuwendamstraat in Zaandam, liepen zich vrijdagmorgen 14 juli het snot voor de ogen voor de Amref Flying Docters. De organisatie die projecten in Afrika als schoon drinkwaterprojecten en opleiden van ziekenhuispersoneel realiseert. De organisatie hoopt, landelijk, door midden van sponsorlopen 500.000 euro bijeen te krijgen.

Aan de Zaanse scholieren ligt het in ieder geval niet als dit streefbedrag niet worden gehaald. Klas na klas meldt zich aan de start. Hoe hoog de totale Zaanse opbrengst is, blijkt pas eind volgende week als het schooljaar wordt afgesloten met een zomerfeest. Groep VSO3 haalde in ieder geval het prachtige resultaat van 225 euro op binnen de gestelde tijd van 20 minuten hardlopen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl