School en ondernemer praten weer met elkaar

Gepubliceerd: 02-09-2021 13:09

School en ondernemer praten weer met elkaar

ZAANDAM - Terwijl talrijke scholieren stonden te trappelen om het schooljaar opgewekt te starten bleek er bij de bouw van IKC Overtuinen (waar OBS et Buut en CBS de Westerkim in ondergebracht gaan worden) andermaal een probleem te zijn. Er was en is een conflict tussen de aannemer en de opdrachtgever het schoolbestuur Zaan Primair.

Wethouder van Onderwijs Natasja Groothuismink heeft ondertussen de leden van de gemeenteraad Zaanstad kunnen geruststellen dat de ergste kou uit de lucht is. Dat deed zij al eerder, dat informeren over de stand van zaken en ontwikkelingen omtrent het conflict tussen de aannemer en het schoolbestuur Zaan Primair in verband met de bouw van IKC Overtuinen.

Eerder (25 augustus jl.) bleek dat dat de aannemer ADS beslag had laten leggen op alle banktegoeden van schoolbestuur Zaan Primair. Dat zorgde voor flink wat opwinding. Collega schoolinstantie Agora (onderhuurder van het nieuwe pand) schoot te hulp om de salarissen in ieder geval te kunnen uitbetalen. Dat beslag is 30 augustus opgeheven. Dat betekent dat Zaan Primair weer de beschikking heeft over haar banktegoeden.

Zaan Primair heeft een bankgarantie afgegeven als zekerheidstelling voor de claim van de aannemer. Een garantstelling vanuit de gemeente was hiervoor niet nodig.

Zoals volgens de wethouder bij de raadsleden bekend heeft ADS met betrekking tot deze claim een juridische procedure opgestart. Daarover informeerde het college de raad al over via een geheime RIB d.d. 18 maart 2021 met kenmerk 2021/6438. De procedure is nog niet in behandeling genomen bij de rechtbank. Het college zal via een brief moreel appèl doen op het schoolbestuur en de aannemer om met elkaar in gesprek te blijven en te voorkomen dat de kinderen en de leerkrachten de dupe worden vertelt Groothuismink in haar memo om af te sluiten met de toezegging dat zij zich laat informeren door de Raad van Toezicht van Zaan Primair.

 
Op de foto werd het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw IKC Overtuinen gevierd en toen was er nog geen vuiltje aan de lucht.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl