Schoolproject My Body My Rules

07-02-2018 12:46

Schoolproject My Body My Rules

ZAANSTREEK - ,,Ik schrok zelf van de felheid waarmee de jongen ‘hoer!’ door de klas riep. Laat staan als je zelf een meisje uit groep 8 bent en zo wordt ‘aangesproken’ door je klasgenootje. Het respect is steeds verder te zoeken. Daarom is de training My Body My Rules hard nodig”, vertelt trainer Lisa Staal. De trainer gaat met haar programma nu ook scholen in de Zaanstreek bezoeken.

Videoclips, reclame en berichten op internet die focussen op lust waardoor kinderen het beeld vormen dat seks hoger staat aangeschreven dan liefde. En dat dit normaal is. ,,Dat is dus niet zo!”, zegt Lisa fel. ,,Daarom hebben we vorig jaar de training My Body My Rules gelanceerd. Seksuele weerbaarheid met als doel meisjes van 11 tot en met 14 jaar te empoweren. We leren ze grenzen aangeven, nee zeggen als ze iets niet willen. Tevens geven we tools om meer eigenwaarde en zelfrespect te ontwikkelen.”

‘ Staal-taal’

Die uitleg geeft Lisa Staal voor de klas in heldere ‘Staal-taal’. Niet erom heen draaien maar in hedendaagse bewoordingen uitleggen waar de fatsoensgrenzen liggen anno 2018. ,,Onze doelgroep is in Zaanstad goed vertegenwoordigd. Met onze trainingen (die een waarde van 160 euro per meisje vertegenwoordigen) kun je als school het verschil maken. Het liefst beginnen wij met meisjes uit groep 8 omdat de overstap naar het voortgezet onderwijs groot is. Maar eersteklassers zijn ook welkom.”

Scholen die meer willen weten kunnen kijken op www.mybodymyrules.nl Of bel Lisa Staal op 06 - 22 42 49 79.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl