Scooterdieven Wormer gezocht

08-06-2018 10:04

Scooterdieven Wormer gezocht

WORMER - Marcel Peereboom baalt. De scooterfan is het zat dat onverlaten niet met hun vingers van andermans bezit af kunnen blijven. De inwoner uit Wormer merkte dat in de nacht van zondag 3 juni dieven een poging deden zijn Kymco G-dink 50 CC scooter te stelen. Die stond geparkeerd op de stoep naast het appartementencomplex aan de Prins van Oranjestraat. Het was de tweede poging tot diefstal in twee weken tijd.

Hij roept getuigen op zich te melden bij de politie. ,,De scooterdief heeft de kerntrekmethode toepast. Hij schroeft een zogenaamde 'trekschroef' in de slotcilinder. Daarmee kun je de cilinder afbreken en het slot eruit trekken. Bij de eerste poging in mei, dacht ik nog aan vandalisme. Achteraf bleek het om diefstal te gaan. Ook met de kerntrekmethode. Zo hebben vandalen in anderhalf jaar tijd driemaal eerder flinke schade aan mijn scooter toegebracht. In de (bewaakte) fietsenstalling bij station Wormerveer werd een poederbrandblusser op de scooter leeggespoten. Het poeder tast het elektrisch circuit aan. Tot tweemaal toe werd de scooter naast het appartementencomplex op klaarlichte dag omver getrapt. Met flinke lakschades tot gevolg.”

Wie wat heeft gezien kan het doorgeven aan de politie, telefonisch 0900-8844 of zelfs anoniem op www.politie.nl/themas/meld-misdaad-anoniem.html

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl