Sebnem Pancar door als lijsttrekker DENK

Gepubliceerd: 17-11-2021 10:11

Sebnem Pancar door als lijsttrekker DENK

ZAANSTAD - Met Sebnem Pancar al lijsttrekker zal de politieke partij DENK de aankomende gemeenteraadsverkiezingen meedoen in Zaanstad. Mede om een einde te maken aan de verharding en polarisatie. DENK zet in op het bestrijden van tweedeling en kansenongelijkheid en mikt op vijf zetels met Pancar als lijsttrekker.

De politica voelt zich vereerd dat zij DENK opnieuw mag vertegenwoordigen als lijsttrekker voor de Zaanse fractie. 'Wij hebben de afgelopen vier jaar hard gewerkt en bewezen dat wij de stem van vele Zaankanters in de gemeenteraad kunnen vertolken' zo laat de partij in een persbericht weten.

Pancar heeft - zoals zij dat laat optekenen - veel liefde voor Zaanstad, tegelijkertijd ziet zij dat er veel dingen anders en beter kunnen in de gemeente zodat iedereen zich hier daadwerkelijk thuis kan voelen. 'Samen met mijn medestrijders op de lijst mikken wij op vijf zetels in Zaanstad’.

Diversiteit in de gemeente
Zo stelt zij ook dat niet alleen de volksvertegenwoordigers, maar ook de ambtenaren een afspiegeling horen te zijn van Zaanstad. 'Alleen op die manier kun je de bewoners en ondernemers het beste bedienen. De afgelopen periode zijn wij erin geslaagd om hier aandacht voor te krijgen. Maar het is ook de cultuur die op het stadhuis moet veranderen.' 

DENK Zaanstad zal de aankomende vier jaar doorgaan met het agenderen van onderwerpen die eerder niet genoeg aandacht kregen in de Zaanse gemeenteraad. DENK wil het belang van deze onderwerpen juist benadrukken. Onderwerpen als het afschaffen van Zwarte Piet, het tegengaan van etnisch profileren en het wegzetten van groeperingen of wijken krijgen de komende periode daarom extra aandacht volgens lijsttrekker Sebnem Pancar. ‘De dubbele maat in onze maatschappij moet verdwijnen, te beginnen met de dubbele maat in de gemeenteraad zelf. Laten wij nou het goede voorbeeld geven en als raad staan voor een Zaanstad waarin een ieder zich veilig en geaccepteerd voelt’ aldus de lijsttrekker.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl