Simon Tahamata steunt talenten

24-03-2021 10:58

Simon Tahamata steunt talenten

STREEK - Net als eerder voelen Ricardo Hemmen en Erik Jahn zich bijzonder verguld dat zij met hun voetbalschool Talent Goals gastheer mogen zijn voor niemand minder dan Simon Tahamata. De Molukse balvirtuoos zal daar zondag 28 maart aanwezig zijn. Afgelopen zondag was reeds de eerste sessie.

Talent Goals staat voor kwaliteit en ontwikkeling, wij organiseren uiteenlopende voetbalactiviteiten voor de échte talenten. Ricardo Hemmen is de oprichter en eigenaar van Talent Goals. Hij heeft ervaring opgedaan in de voetbalwereld in binnen- en buitenland, als speler, trainer en als Hoofd Jeugdopleiding. Op dit moment is Ricardo hoofdtrainer in de middenbouw van FC Volendam.

Erik Jahn is trainer bij de Talent Goals Academy en een bekend gezicht binnen de Zaanstreek. Hij heeft op hoog niveau gevoetbald in de jeugd en streeft dat nu ook na in zijn trainerscarrière. Momenteel is Erik hoofdtrainer van de O18-1 van AFC Amsterdam.

Van Simon Tahamata (26 mei 1956) weten we allemaal dat hij bij Ajax heeft gespeeld. Daar werd hij driemaal landskampioen en speelde in evenzoveel bekerfinales. Maar ook dat hij het Nederlands elftal bereikte en dat hij als de zwervende linkerspits bij Standard Luik speelde. Met deze club werd hij tweemaal landskampioen.Medio 1984 keerde hij terug naar Nederland om bij Feyenoord te spelen. Vanaf medio 1987 speelde hij opnieuw in de Belgische competitie, achtereenvolgens bij Beerschot en Germinal Ekeren. Met laatstgenoemde club bereikte hij nogmaals de finale van de Beker van België (1994/95). Tahamata sloot zijn actieve loopbaan af op 40 jarige leeftijd in 1996.

Na zijn actieve loopbaan als profvoetballer ging Tahamata aan de slag als jeugdtrainer bij diverse clubs. Sinds september 2015 heeft hij naast zijn werkzaamheden bij Ajax ook een voetbalacademie, Simon Tahamata Soccer Academy.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl