Sint beslist niet aan de Zwalk

14-11-2020 18:37

Sint beslist niet aan de Zwalk

STREEK - Dat het dit jaar op nagenoeg alle gebieden anders gaat dan we gewend zijn werd zaterdag op tv getoond. De intocht van Sinterklaas was dit jaar meer dan anders dan we gewend zijn. Dat heeft de pret niet mogen drukken. Van Zwalk naar Paleis Soestdijk bleek op de televisie een fluitje van een cent. En streekgenoot Harry Slinger was enthousiast als altijd een opvallende getuige.

De invulling van de aankomst van de Goedheiligman kan als een schot in de roos de geschiedenisboeken in. De stoomboot kwam vanmiddag, volgeladen met pakjes, aan op de Dieuwertje Blokkade op een geheime locatie. In de aanloop naar dit moment was Matthijs van Nieuwkerk (burgemeester van Zwalk) een van de vele bekende Nederlanders die in beeld kwamen. Na de vlot verlopen aankomst vertrok de Sint op zijn schimmel ‘O zo snel’ spoorslags naar het Grote Pietenhuis.

Burgemeesters en kinderen vanuit het hele land trakteerden hem daar op tekeningen en welkomstcadeaus. Vanuit Amsterdam was het Westzaner Harry Slinger die de Sint toezong en tulpen overhandigde. Slinger is dezer dagen een druk bezet man. Niet alleen in zijn woonplaats is hij actief (zie de film elders op deze site en ZaanTV), ook in Amsterdam is hij samen met Jeroen Krabbe druk in de weer.

Dat de oude man nog behoorlijk bij de tijd is bleek wel uit het feit dat de Goedheiligman de komende tijd vanuit huis werkt. ‘Mijn Pieten gaan de daken op om de schoencadeautjes rond te brengen’ liet hij ter geruststelling weten.

De intocht heeft door de coronacrisis noodgedwongen een andere invulling gekregen. En laat nu juist die aanpak op veel lovende reacties kunnen rekenen van de kijkers thuis. Onder meer de nieuwe werklocatie van de Sint is met open armen ontvangen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl