Sinterklaas ook welkom in Wormerveer

Gepubliceerd: 30-10-2021 9:10

Sinterklaas ook welkom in Wormerveer

STREEK - De grote vraag is lange tijd geweest of Sinterklaas wel naar Wormerveer wilde dan wel kon komen. Aan die onzekerheid is een einde gekomen. Want de goedheiligman zal zaterdag 20 november samen met de Roetveeg Pieten rond 14.00 uur de Pakjesboot11in afmeren in de Zaanbocht.

Nu al is bekend dat het een bijzondere aankomst zal worden. Want er zijn nogal wat zaken die anders zijn dan anders. De ouderwetse en altijd druk bezochte aankomt bij ‘De Jonge Prins’ zal een totaal ander karakter kennen. Het begint rond 13.45 uur als de Pakjesboot 11in te zien zal zijn en vanachter de Adelaar over de Zaan zal opstomen naar de Jonge Prins. De kapitein hoopt en rekent rond 14.00 uur aan te kunnen meren aan de kade bij ‘De Jonge Prins’.

Dat heeft ook bij Sinterklaas een vraag doen opborrelen. Hij vraagt of de kinderen hem langs de gehele kade vanaf de Adelaar tot aan de Marktstraat willen verwelkomen. ‘Dat moet een prachtig gezicht worden’ aldus de kindervriend.

Zijn hoofdpiet doet ook mee in het verhaal en wil als verrassing voor Sinterklaas aan de kinderen vragen langs de kade vragen om verkleed te komen als hulp Pietje of hulp Sinterklaas. ‘Heel gezellig’ zo laat Piet weten. ‘Daarbij verzorgt de muziekboot met de Zeuroren voor een muzikale noot.’

Net als overal in het land gooit ook in Wormerveer het Coronavirus roet in het traditionele programma. Dat betekent dit jaar geen verhaal vanaf het balkon ‘De Jonge Prins’. De burgemeester voor één dag zal, terwijl de pakjesboot aan meert, Sinterklaas en zijn Pieten vanaf het balkon hartelijk welkom heten. Daarna vertrekt Sinterklaas direct op zijn paard ‘O zo snel’ om aan zijn bekende rondtoer/optocht door Wormerveer te beginnen.

Om aan de corona voorschriften te voldoen is het dit jaar een z.g. doorlopend evenement. Dat betekent dat de organisatie aan iedereen vraagt (kinderen én ouders) alvast vooruit te willen lopen naar de Marktstraat en Marktplein waar de optocht dan ook langs komt.

Wel mogen alle kinderen en ouders meelopen in de rondtoer. Zij zullen dan rijkelijk beloond worden met heerlijke pepernoten. Het advies is om op tijd aanwezig te zijn en zoek dan een mooi plekje aan de kade uit om Sinterklaas te verwelkomen!

Er is die dag ook een spectaculaire verrassing op het water te zien. Dit is bedacht door de Zwempiet die net zijn C diploma heeft gehaald. ‘Als dat maar goed gaat! Het water is wel heel erg koud… ‘ zo vraagt één van de Roetveegpieten zich hardop af.

HULP GEZOCHT
Sinterklaas Wormerveer zoekt nog hulp aan de kade. Mocht je dit leuk lijken stuur dan een mail naar info@sinterklaaswormerveer.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl