Sintintocht kost Zaanstad minder dan verwacht

Gepubliceerd: 07-03-2019 10:03

Sintintocht kost Zaanstad minder dan verwacht

ZAANSTAD - De Landelijke Intocht van Sinterklaas kost de gemeente Zaanstad iets minder dan begroot blijkt uit de definitieve financiële afrekening. Onder de streep blijft een voordeel van 2600 euro over.

De uitgaven waren weliswaar iets hoger dan gepland, met name vanwege de uitgebreide veiligheidsmaatregelen, maar daar tegenover staan hogere inkomsten uit sponsoring en subsidies. Zaanstad had 600.000 euro begroot. Met de afspraak dat minstens 150.000 euro uit externe middelen gefinancierd moest worden. Dat laatste is ruimschoots gelukt. Het rijk gaf 50.000 euro subsidie als bijdrage aan de lokale dialoog en extra veiligheidsmaatregelen. Daarnaast werd er ruim 141.000 euro aan sponsorgelden binnengehaald.

,,Fantastisch om te zien hoe dit evenement gedragen is door het Zaanse bedrijfsleven", aldus burgemeester Jan Hamming. ,,Zonder de bijdrage van onze ondernemers hadden we dit niet kunnen doen."

Hogere uitgaven veiligheid
Wel zorgde de omvang en situering van het evenemententerrein voor hogere productiekosten. De uitgaven voor veiligheidsmaatregelen waren hoger dan begroot. In totaal ging het om 638.925 euro. Dankzij de 191.574 euro aan inkomsten uit externe middelen blijft de bijdrage van de gemeente ruim 2600 euro onder het vooraf afgesproken maximum van 450.000 euro.

Ervaring opgedaan
,,De voorbereidingen en het prachtige verloop van de intocht zelf waren voor mij al een bewijs dat wij als stad en als organisatie dit soort grote evenementen aankunnen. Dit mooie financiële resultaat onderstreept dat nog eens", aldus Hamming. ,,We hebben dankzij de landelijke intocht veel kennis en ervaring opgedaan die ons van pas komen bij toekomstige evenementen."

Zaanse gevoel van trots
De burgemeester kijkt met grote tevredenheid terug op de intocht. ,,We hebben laten zien dat zo’n groot evenement met nationale uitstraling enorm helpt Zaanstad op de kaart te zetten. Om het verhaal van onze prachtige streek te vertellen aan de rest van Nederland. Minstens zo mooi vond ik het om te zien hoe de Zaankanters zelf genoten van de intocht. Hoe het evenement echt gedragen werd door inwoners en ondernemers en hoe het heeft bijgedragen aan het Zaanse gevoel van trots."

In april volgt een uitgebreide evaluatie.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl