Skelet nieuwe fietsenstalling NS-station Zaandam zichtbaar

09-07-2019 08:29

Skelet nieuwe fietsenstalling NS-station Zaandam zichtbaar

ZAANDAM – Bij het zien van de witte stalen balken die metershoog wachten op verdere aansluiting en de ronde vorm van het bouwwerk in wording, konden we het niet weerstaan de link te leggen naar de ‘steile wand des doods’. U weet wel, de imponerende houten ton waarin motorrijders in razende vaart aan vastgekleefd zitten dankzij de middelpuntvliedende kracht. ‘Vroeguh‘ een vaste attractie op de kermis. Het gaat echter om het skelet van de nieuwe fietsenstalling bij het NS station in Zaandam.

Aan de Houtveldweg verschijnt de fietsenstalling waar ongeveer 1400 stalen rossen een plek moeten krijgen. De vloeren ontbreken nog, maar de opvallende oranjetrappen zijn al door Hegeman Bouw & Infra BV geplaatst.

De fietsenstalling moet december dit jaar klaar zijn. Tot die tijd is het zaak een plekje te veroveren in de tijdelijke fietsenstalling tegenover het Zaanhotel. Wat op zich al een uitdaging is want het is er vaak propvol. Alleen op het zogenoemde etagerek is er nog plek. Je E-Bike op de ‘eerste etage’ parkeren vergt echter wel het nodige aan spierkracht.

Terwijl als er al een plekje op de begane grond vrij is, het ook verre van fijn stallen is met een elektrische fiets. De ruimte tussen het onderste en bovenste rek is zo krap, dat je makkelijk je display van je stuur tikt. Dan toch maar even doorfietsen en (gratis en bewaakt) stallen in het Fietsenpakhuis aan de Vinkenstraat?

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl