Slagerij Gijs Tange doet eindejaars rally

Gepubliceerd: 28-12-2021 12:12

Slagerij Gijs Tange doet eindejaars rally

WORMER – Wie nu door Wormer rijdt kan het niet ontgaan zijn. Een prachtige gerestaureerde Renault Dauphine van 56j oud staat te glimmen langs de weg. Dit legendarische race-model was populair in de rallysport, maar nu doet hij dienst als promotie vehikel voor Slagerij Tange. Twee liter erwtensoep voor 6,50 euro staat op de motorkap.

Door David Sluis

Al 15 jaar is de slagerij aan de Dorpsstraat een begrip. Maar eigenaar Gijs Tange is naast slager ook een fervent klassiek auto-liefhebber, en dat steekt hi niet onder stoelen of banken. Naast deze met kerstlichtjes en takken gehulde schitterende Renault Dauphine, heeft hij meer eyecatchers in zijn stal. Een grijze Peugeot Pick-up van zo te zien dezelfde ouderdom en een Mini Cooper uitgedost in surfstijl , beide voorzien van grote BBQ ’s. En ook deze worden regelmatig geshowd langs de weg.

Klanten vinden het heel leuk zegt Gijs en sommige oudere klanten nemen zelfs foto’s mee van hun eerste auto om dit mij te laten zien. Wensen heeft hij nog wel; ‘ja een Tuk tuk of een T2 Volkswagensbus staan nog op mijn wensenlijstje’. Het mooie is dat twee van zijn oldtimers nog gewoon kunnen rijden ook. De Renault Dauphine kan ondanks zijn geringe motorvermogen van zo’n 35 PK, nog snelheden halen van zo een 95km/uur. Elk jaar een APK en verzekering, maar geen wegenbelasting meer, zegt Gijs.

Maar niet alleen de Renault langs de weg doet aan rally. De afgelopen week was het een gekkenhuis in de Slagerij zegt Gijs, welke als essentiële winkel is aangeduid. De vele bestellingen rond Kerst maakten dat we letterlijk dag- en nacht door moesten werken om alle bestellingen op tijd af te kunnen afleveren. ‘Een heuse eindejaar rally voor mij en het personeel, maar we doen het met veel plezier’, besluit Gijs.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl