Sleutel Wonen in de Fortuin symbolisch overgedragen

Gepubliceerd: 05-11-2019 7:11

Sleutel Wonen in de Fortuin symbolisch overgedragen

KROMMENIE - Recent zijn alle woningen in de nieuwe wijk Fortuin in Krommenie opgeleverd. Na een rondgang in de wijk met het projectteam en andere betrokkenen, werd symbolisch de sleutel van de wijk overhandigd aan wethouder Songül Mutluer.

“Elke oplevering is een feestje, want met elke nieuwe woning krijgt een Zaanse woningzoekende een nieuwe kans”, aldus de wethouder.

De wijk ‘Wonen in de Fortuin’ omvat 79 koopwoningen, bestaande uit zes twee-onder-één-kapwoningen, acht riante herenhuizen, elf levensloopbestendige appartementen voor onder meer senioren en 54 eengezinswoningen. De wijk is ruim van opzet, kindvriendelijk, groen en biedt voldoende parkeerruimte. Op de Fortuinlocatie stond voorheen de Technische School Engel van der Stadt. Praktijkschool De Brug was als laatste gevestigd in het schoolgebouw.

Na een openbare tender heeft de gemeente Zaanstad de grond op de Fortuinschoollocatie in Krommenie in 2015 aan Thunnissen verkocht. De wijk is ontwikkeld volgens het toenmalige concept Ruimte Geven van de Gemeente Zaanstad. Thunnissen kreeg de vrijheid om in samenspraak met de buurt een plan te ontwikkelen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl