Slimme batterij gaat Parteon op weg helpen

Gepubliceerd: 18-12-2020 12:12

Slimme batterij gaat Parteon op weg helpen

STREEK - Op het kantoorgebouw van Parteon in Wormerveer wordt in 2021 een ‘slimme’ batterij geplaatst. Dat doet de woningcorporatie in nauwe samenwerking met Starke Energy. De bedoeling is dat de batterij schone stroom opslaat – opgewekt door de 188 zonnepanelen op het dak van het kantoorgebouw van Parteon – en levert terug wanneer dat nodig is. De batterij op het Parteon hoofdkantoor heeft een capaciteit van 150kWh en wordt onder meer gebruikt voor de lift, apparatuur en de verlichting van het kantoor.

Energietransitie: schone zonne-energie optimaal gebruikt
De innovatie is niet de batterij, maar de mogelijkheid om de energie te gebruiken wanneer die nodig is of te verhandelen wanneer er een overschot is. Dit wordt mogelijk gemaakt door de technologie, die gekoppeld is aan de batterij. Zo wordt de opgewekte, schone zonne-energie optimaal gebruikt, het klimaat ontzien en de investering terugverdiend.

“Wij kijken er naar uit om deze slimme innovatie toe te passen bij het verder verduurzamen van ons kantoorgebouw. Het gebruik van onze eigen opgewekte, schone zonne-energie levert aantoonbare CO2-reductie op. Met deze slimme batterij houden we nog meer zonnestroom binnen ons kantoor. En met het oog op de toekomst – de afbouw van de salderingsregeling en de dreigende congestieproblemen van het lokale elektriciteitsnetwerk – is de business case gezond en aantrekkelijk voor onze organisatie”, Jurgen de Ruiter, directeur Financiën en Bedrijfsondersteuning bij Parteon.

Bij succes opschalen
Parteon overweegt de innovatieve toepassing op te schalen bij succes. Daarvoor wil Parteon eerst de nodige ervaring opdoen, voordat een mogelijke uitrol voor een deel van haar woningen zal plaatsvinden. Ook wil Parteon er zeker van zijn dat de batterij geen extra kosten oplevert voor haar huurders. Daarover is Parteon in contact met collega-corporaties in Noord-Holland, die al samenwerken binnen de Noord-Hollandse Duurzaamheids Coalitie (NHDC). Binnen deze samenwerking wordt kennis en ervaring gedeeld.

“Starke Energy is trots om mee te werken aan het verder verduurzamen van het hoofdkantoor van Parteon. Met onze batterij en dienstverlening wordt een volgende en logische stap gezet in de energietransitie door woningcorporaties”, Rolf Bastiaanssen, directeur van Starke Energy.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl