Sneeuwpret van korte duur

18-01-2021 14:38

Sneeuwpret van korte duur

STREEK - Voor winterliefhebbers was het dit weekend eindelijk zo ver. Voor het eerst sinds 22 januari 2019 kon er een laag sneeuw genoteerd worden in een groot deel van Nederland. De Zaanstreek kreeg heel kort een witte glans over zich heen. De sneeuw was echter van tijdelijke aard, want zondag wist de dooi alle wit al weer te laten verdwijnen.

De winter is - zo vermoeden de meeste streekgenoten - al weer over zijn hoogtepunt heen. Het weer is zachter en de kans is groot dat het normaal tot zachter dan normaal blijft. Er is - volgens weer on line -  een kleine kans dat het alsnog écht koud wordt, maar daarvoor moet alles meezitten. In Scandinavië is het in de tweede helft van januari en begin februari bitterkoud. Wanneer de wind uit het noorden of noordoosten komt dan kan die kou naar ons toe komen. De kans is echter groot dat we met een milde westenwind te maken krijgen.


Gedurende februari dringt het zachte weer ook door tot het noorden en oosten van Europa. Daardoor neemt de kans op koud winterweer bij ons zienderogen af. Voor de winterliefhebber is het dus hopen dat het de komende weken een keer flink koud wordt, want die hoop vervliegt richting het einde van de winter.

In de korte tijd dat er sneeuw lag werden er meteen talrijke foto's genomen. Zo blijft het Sluis- en Oversluispad in Wormerveer nog altijd een populaire bestemming als er sprake is van winterse sferen. Ook de Zaanbocht geeft vanuit Wormer een mooi beeld in de witte wereld.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl