Snelheidsbeperking Zeeburgertunnel

10-01-2018 22:31

Snelheidsbeperking Zeeburgertunnel

AMSTERDAM - Rijkswaterstaat heeft per direct een snelheidsbeperking ingesteld bij de westelijke inrit van de Zeeburgertunnel.

De maximumsnelheid is op de binnenring in zuidelijke richting tijdelijk verlaagd naar 70 km/u in plaats van de normaal toegestane 100 km/u. De snelheidsbeperking is nodig omdat de lamellen bij de ingang van de tunnel vorige week beschadigd raakten en daarom verwijderd zijn. Deze lamellen filteren het felle daglicht zodat de ogen van weggebruikers kunnen wennen aan het verschil tussen het daglicht van buiten en het kunstlicht in de tunnel. De snelheidsbeperking draagt bij aan de veiligheid bij het inrijden van de tunnel omdat weggebruikers nu meer tijd hebben om hun zicht aan te passen aan dit verschil. Bij de Zeeburgertunnel in noordelijke richting is deze snelheidsbeperking niet van kracht omdat de lamellen daar intact zijn.

Vlak voordat een vrachtwagen met container op 3 januari de tunnel in wilde rijden schoot een klep op de container los en omhoog. De vrachtwagen was de hoogtedetectie toen al gepasseerd. Bij de daaropvolgende aanrijding met de tunnel viel de gehele container van de vrachtwagen. Het plafond van de tunnel, waar de lamellen aan bevestigd zijn, werd daarbij zwaar beschadigd. De tunnel werd toen in zuidelijke richting afgesloten. Rijkswaterstaat werkte dag en nacht door om de beschadigde delen in de tunnel te verwijderen of te herstellen en de tunnel te inspecteren. Donderdag 4 januari werd de tunnel vóór de ochtendspits weer opengesteld.

De snelheidsbeperking blijft van kracht totdat de nieuwe lamellen aan het begin van de tunnel geplaatst zijn. Naar verwachting kan dit nog enkele maanden duren. De lamellen moeten namelijk speciaal op maat gemaakt worden.

De extra reistijd waar weggebruikers rekening mee moeten houden is beperkt.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl