Sneller vergunning via digitaal loket

Gepubliceerd: 23-11-2018 14:11

Sneller vergunning via digitaal loket

ZAANSTAD – Stevige verbouwplannen? Dan is het goed te weten dat sinds juni dit jaar mogelijk is om via Zaanstad.nl direct een vergunning te krijgen voor bijvoorbeeld een dakkapel. Zonder de tot nu toe gebruikelijke wachttijd van vijf werkdagen tussen het indienen en afgeven.

Ook is het mogelijk de verplichte asbestmelding via dit systeem te doen. De vergunningaanvraag gaat sneller en is een stuk goedkoper dan de klassieke vergunningaanvraag.

Wethouder Dienstverlening, Rita Noordzij: ,,Het systeem is een aanwinst voor de inwoners omdat zij veel eenvoudiger en sneller een vergunning kunnen aanvragen. Wij vinden het belangrijk dat de dienstverlening optimaal is en goed werkt. Daarom blijven we kijken naar mogelijkheden om deze te verbeteren.”

Aanvragen
Maar liefst 99% van de aanvragen komt van particulieren. Het systeem kan gebruikt worden om te toetsen of het nodig is om een omgevingsvergunning aan te vragen en om direct een verklaring of een vergunning te krijgen. Wie iets wil bouwen of slopen, kan een omgevingsvergunning aanvragen. Voor kleine verbouwingen of een gebruiksmelding is een vergunning soms niet nodig. Of kan de vergunning nu snel en eenvoudig worden aangevraagd. Dit kan voor een dakkapel, een bijgebouw, een erfafscheiding, een dakraam en zonnepanelen. Het aanvragen van een vergunning voor een grote(re) verbouwing kan via het omgevingsloket (digitaal).

Kijk voor meer informatie op: www.zaanstad.nl, tik bij de zoekbalk Omgevingsvergunning in.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl