Softbal Dames 1 Cromtigers kampioen

06-10-2016 16:42

Softbal Dames 1 Cromtigers kampioen

KROMMENIE – ,,We begonnen de wedstrijd moeizaam en stonden vrij snel met 2-0 achter. Maar gelukkig konden we het dichthouden om met 8-2 de overwinning te pakken. Daarmee liepen we zover uit op nummer twee dat we gelijk kampioen werden”, vertelt Michelle de Wever.

De vlag ging woensdagavond uit bij het Cromtigersteam Softbal Dames 1. De ploeg uit Krommenie werd kampioen na een spannende match tegen Urbanus uit Hoorn. Het was de afsluiting van een seizoen dat een moeizame start kende.

Teamspirit
,,Bij de start van het seizoen begonnen we met een dame of acht. Het tweede damesteam en de junioren moesten bij elkaar gezet om een team te vormen. Maar geleidelijk kwamen er dames bij en nu sluiten we af met vijftien spelers”, aldus Michelle.

Er is door de coaches Maurice Keuter en Arjan de Wever ook hard gewerkt aan het verhogen van de teamspirit bij de Cromtigers dames. Los van uitstapjes werd er aan het vergroten van softbaltalent gewerkt middels leuke trainingen.

Klasse hoger?
Door het kampioenschap bestaat de kans volgend seizoen een klasse hoger te gaan spelen. Maar is het team daarvoor al klaar? Michelle: ,,Dat is de vraag. Er doen veel meiden mee die voor de eerste keer in het veld staan. Kampioen worden is natuurlijk geweldig, maar blijven die ook bij ons? Spelen in de derde klasse wordt dan heel zwaar. Mogelijk gaan we in de regio Haarlem spelen. Daar doen meer damesteams in onze klasse mee. Daarover moet onder meer de bond een beslissing nemen.”

Voorlopig wordt het seizoen op 15 oktober afgesloten met een mix-toernooi. Een leuk moment voor toeschouwers en mogelijke nieuwe spelers om eens een kijkje te nemen. Dat kan op het oude Cromtigers complex aan de Komarowlaan in Krommenie.

Feest
Cromtigers Dames 1 viert feest! Op bijgaande foto van links naar rechts: Maurice Keuter; Marloes Jobse; Margo de Nijs; Sanne Snoeij; Jet Broere; Djoeke Leguijt; Michelle de Wever; Maxime Heinsbroek; Arjan de Wever. Onder van links naar rechts: Eline Verhoogt; Melanie Dijkhuizen; Nienke van den Boogaard; Manon Dompeling; Noortje Lapère; Lieke van Lun, Rosalyn Reijnders. Danique Schootemeijer is afwezig.

Foto: Jan van Poorten

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl