Spanning voor de zondagsvoetballers

20-11-2021 13:59

Spanning voor de zondagsvoetballers

STREEK - Na vorige week al te zijn geconfronteerd met het fenomeen ‘zonder publiek spelen’ wacht ook deze ronde weer een ‘stille’ gang. En juist zondag is voor menig team die extra steun zo hartelijk welkom.

De derde divisie zal de winnaar van de eerste periode (OFC) haar goede serie willen en moeten voortzetten in Gorinchem op bezoek bij de nummer 3 op de ranglijst Unitas.


In de eerste klasse bijvoorbeeld willen Assendelft en Fortuna W graag de eerste periodetitel bemachtigen. Dat kan, hoewel AFC’34 momenteel leider is, als beide Zaanse kemphanen hun wedstrijden tegen resp. tegen Hoofddorp en Kolping Boys winnend af sluiten. De Zwartwitten dienen dan extra te scoren. Fortuna W kent een doelsado van +7 waar VVA +5 heeft.

In de tweede klasse ontvangt KFC de ongeslagen koploper Vitesse’22. In de Koog hoopt iedereen dat de goede bekerwinst bij Elinkwijk zorgt voor extra kracht en dat daar een verrassing uit voort komt.

In 3B gaat normaliter Hercules Zaandam er met een prijs vandoor. De paarshemden treffen in Limmen hun grootste concurrent. Het verschil is nu 1 punt in het voordeel van de Zaandammers. Een remise is voldoende, maar daar zal trainer Eric Heerings beslist anders over denken.

Saenden ontvangt Bergen en kan haar opmars voortzetten. De kraker tussen SVA en Sporting Krommenie is niet te voorspellen. Beide elftallen zullen er op gebrand zijn juist deze derby winnend af te sluiten.
De wedstrijd tussen KSV en WSV’30 is op voorhand al afgelast.

In de vierde klasse twee op papier prachtige derby’s. Westzaan ontvangt Zaandijk terwijl RCZ het tegen Rood Wit Zaanstad gaat opnemen. De roomwitte leeuwen uit Westzaan kunnen bij winst op Zaandijk de periodetitel opeisen. Daarbij is wel belangrijk wat RCZ zal doen. De Racers dienen niet te winnen, maar daar denken ze aan ’t Kalf ongetwijfeld heel anders over.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl