Speel mee met dilemmaspel voor Zaanstad

Gepubliceerd: 21-12-2018 11:12

Speel mee met dilemmaspel voor Zaanstad

ZAANSTAD - Het lijkt verscholen te zitten in een hoekje van het internet, maar het bestaat wel degelijk: het Dilemmaspel Zaanstad 2040.

Wethouder Hans Krieger introduceert op de Facebookpagina van de gemeente Zaanstad op humoristische toon het spel. Hij worstelt zelf ook met de dilemma’s die worden voorgeschoteld. Centraal in het ‘spel’ staat de vraag: ‘ontdek wat jij écht belangrijk vindt voor de toekomst van de stad.’

Hoe ziet de stad er straks uit? Hoe verplaatsen we ons? Hoe wekken we onze energie op? Zijn we bestand tegen klimaatverandering? Hebben we straks nog platteland of is alles volgebouwd? Hoe gaan we als Zaankanters met elkaar om?

De deelnemer krijgt een serie onmogelijke vragen voorgeschoteld over onder meer kansengelijkheid, veiligheid, gezondheid, verstedelijking, duurzaamheid en economie. Echte breinbrekers die wel vraagstukken aanstippen waar de Zaanse Omgevingsvisie 2040 straks antwoord op moet geven. De gemeente nodigt haar inwoners uit hierin mee te denken.

Als prikkel tot deelname is er ook iets te winnen. Onder de deelnemers wordt een cadeaubon naar keuze van 50 euro verloot. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet je aan het eind van het spel het emailadres achterlaten.

Tot en met 20 januari 2019 is het mogelijk het spel spelen. De deelnemer krijgt in ongeveer vier minuten de dilemma’s voorgeschoteld. Succes!

Deelnemen kan via: https://dilemmaspel.zaanstad.nl/

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl