Spookrijders op A8 op de bon

Gepubliceerd: 02-09-2018 21:09

Spookrijders op A8 op de bon

OOSTZAAN - In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks half één hield de Zaanse politie negen spookrijders staande op de A8. Zij kregen allemaal een hele hoge boete voor hun "hufterovertreding."

Hufterovertreding
"We mogen dan wel staken, maar dit zijn écht hufterovertredingen," zegt een politieagent ter plekke. Automobilisten deden een melding van de spookrijders. De Coentunnel enige tijd afgesloten moest worden voor werkzaamheden op de A10. Hierdoor ontstond er een lange file op de A8 richting het Coenplein/Coentunnel.

Geen geduld
Sommige automobilisten kozen ervoor niet te wachten en de oprit van Zaandam-Zuid in tegengestelde richting af te rijden. Echter stond de politie op de Kolkweg waardoor ze de fuik inreden. Opgeroepen politiemensen zetten de oprit af om een aanrijding met auto's die de juiste richting opreden te voorkomen. Negen automobilisten in enkele minuten liepen tegen de lamp. "Ik had er al zeven in nog geen vijf minuten," zegt een politieagent. Deze negen ongeduldige automobilisten kunnen een boete van tenminste 640 euro verwachten.

Even later was de file op de A8 weg en daarmee de kans op spookrijders verkeken.

Foto's: Inter Visual Studio

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl