Sport Academy Schreiber back in business

04-07-2020 12:14

Sport Academy Schreiber back in business

KROMMENIE - “Premier Rutte was nog niet uitgesproken of de abonnementopzeggingen stroomden binnen. Net als bij andere collega’s zag de wereld van de een op andere dag er anders uit”. Aan het woord is Irma Verhoeff, die samen met haar levenspartner en naamgever van hun Sport Academy Bob Schreiber, geconfronteerd werden met iets waar zij geen enkele invloed op konden uitoefenen.

Sinds de uitbraak van de Corona crisis lag hun bedrijf stil. Het verlies van abonnementhouders was even begrijpelijk als voelbaar. “Op een dag kwamen we de sportschool uit en stonden enkele trouwe leden ons op te wachten. Zij kwamen ons een financiële bijdrage brengen om een steuntje in de rug te geven. We hebben dat bedrag aangewend om onze bovenzaal op te knappen”. 


Op het moment dat duidelijk werd dat er medewerking was om buiten te gaan trainen was de vreugde al groot, maar toen duidelijk werd dat de regelgeving per 1 juli zou gaan versoepelen kwam de lach terug op de gezichten van Bob en Irma. 

Gedurende de periode dat buiten getraind werd, moesten voor elke training de bokszakken opgehangen worden en na afloop weer opgeruimd. “In Groningen waren de hangjongeren zo vriendelijk geweest om de bokszakken met een mes open te snijden. Krijg je naast Corona ook nog eens te maken met vandalisme en dat wilden we voor blijven”, aldus Irma Verhoeff. 

Op 1 juli mocht weer gebruik gemaakt worden van de Academy, maar zij die de beide eigenaren kennen weten dat zij geen half werk willen leveren. “Met vrienden en bekenden hebben we in twee dagen de verplaatsing van buiten naar binnen tot stand weten te brengen. Daardoor waren we vrijdag klaar om iedereen weer training te geven. Vanaf 10.00 uur werd begonnen met een intensief parcours waarbij alle spiergroepen aan de beurt kwamen." 

Het was goed te zien dat beide eigenaren rondliepen met een grote glimlach. “We zijn er nog niet, want uiteraard valt er nog een bevroren huur in te halen, maar we zijn back in business en hopen dat de verloren gegane leden snel de weg terug weten te vinden naar onze Sport Academy." 

Tekst en foto's Peter Seijmour

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl