Sportpark Hoornseveld: multifunctioneel park voor Zaanse sporters

26-11-2020 13:55

Sportpark Hoornseveld: multifunctioneel park voor Zaanse sporters

STREEK - Voor de sportbeoefenaars en -bestuurders in m.n. Zaandam zijn het de achterliggende jaren spannende tijden geweest. Er was van alles gaande, concrete oplossingen waren niet voor handen, over fusies werd gesproken en ondertussen werd er gelukkig nog wel gesport. En dat zal straks op een totaal vernieuwd sportpark Hoornseveld in de ogen van het college van burgemeester en wethouders prima kunnen.

Dit gezelschap heeft n.l. ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan voor Sportpark Hoornseveld. Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Wessel Breunesse stelt dat er met dit plan een prachtige plek in Zaanstad bij komt om te sporten en recreëren. "We willen zo kwaliteit toevoegen aan de stad, met veel groen en ruimte voor water." Het ontwerpbestemmingsplan wordt zes weken ter inzage gelegd.

Betrokkenheid groot
Wethouder Gerard Slegers (Sport en Mobiliteit) signaleert dat de ontwikkeling van het Hoornseveld in volle gang is. Hij benadrukt dat dit mede dankzij de betrokkenheid en de goede samenwerking met de verenigingen en het Sportbedrijf tot stand komt. "Straks komen die partijen allemaal op dit multifunctionele sportpark terecht. Het is echt een gezamenlijk belang! Zaanstad heeft straks een sportpark waar heel veel sporters terecht kunnen. Een plek waar van alles te doen en te beleven is.”

Sportverenigingen
Op het Sportpark Hoornseveld zijn voetbalvereniging FC Zaandam, korfbalvereniging ZKV, tennisvereniging LTVZ, schietsportvereniging Zaanstad en de Saense Handboog Skutters reeds gevestigd.
Voor tennisvereniging De Gouw en z.v.v. Zaanlandia (nu nog aan de Karel Lotsylaan gevestigd) is er ruimte gecreëerd op sportpark Hoornseveld zodat ze daar naar toe kunnen verhuizen. De leden van Zaanlandia nemen in het eerste kwartaal 2021 een besluit over de verhuizing. 


Verouderd
De accommodaties op het Sportpark Hoornseveld zijn verouderd. Gemeente Zaanstad heeft in samenwerking met de betrokken verenigingen in 2017 een vlekkenplan gemaakt voor de sportaccommodaties op het Hoornseveld. Op het Sportpark zijn 6 nieuwe voetbalvelden waarvan 2 kunstgrasvelden, 2 minivelden en 2 grote natuurgrasvelden, 12 nieuwe tennisbanen en 4 padelbanen ingetekend. De korfbalvelden worden verplaatst, er komen nieuwe (club)accommodaties en een nieuw zwembad. En verkeers- en parkeervoorzieningen als onderdeel van de inrichting. Vanuit het Investeringsfonds is in totaal €16,45 miljoen gereserveerd voor de optimalisatie van sportpark Hoornseveld.

Zwembad De Slag
Ook Zwembad De Slag in Zaandam Zuid is aan vervanging toe is. In 2016 is besloten tot vervangende nieuwbouw. Zwembad De Slag komt op Sportpark Hoornseveld. Het zwembad op deze locatie biedt kansen om een verouderd sportpark nieuw leven in te blazen. Het duurzame zwembad wordt centraal in het plangebied gebouwd. Het krijgt de afmetingen van een wedstrijdbad waarbij wedstrijden met publiek kunnen worden georganiseerd. De hoofdvestiging van het Sportbedrijf zal ook verhuizen naar de nieuwe locatie.

Ruimte voor woningen
Door efficiënter met de beschikbare ruimte voor sportvoorzieningen om te gaan, komt er op andere plekken in Zaandam ruimte voor (woningbouw)ontwikkeling, zoals op de huidige locatie van Sportpark Oostzijderveld. Tegelijkertijd wordt een kwaliteitsslag gemaakt voor het Sportpark Hoornseveld. Daarmee past deze investering bij de groei van de stad en de ambities die Zaanstad onder andere met het beleidsprogramma MAAK.Zaanstad nastreeft. Het huidige Sportpark Hoornseveld zal veranderen in een nieuw, uitnodigend en multifunctioneel sportpark met verschillende verenigingen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl