Sta Paff bij FAFF

Gepubliceerd: 26-10-2020 9:10

Sta Paff bij FAFF

STREEK - Bij FluXus Animation Film Festival draait alles om korte animatiefilms voor volwassenen. Elk jaar ontvangen de organisatoren honderden inzendingen van over de hele wereld. De selectie wordt onderverdeeld in verschillende categorieën. De bezoekers bepalen per categorie wie de winnaars zijn. De winnaars worden 31 oktober beloond met een uniek FAFF award. 

FAFF is in 2019 ontstaan vanuit docenten van FluXus: Centrum voor de Kunsten. Wat eigenlijk een filmavond moest worden groeide uit tot een klein festival. Voor FluXus is het belangrijk om creatievelingen een podium te bieden. Daar leent dit festival zich perfect voor!

Het FAFF 2020 team bestaat uit Linda Willemszoon (projectleider), Jorn Leeuwerink (artistiek leider) en Anne Meijer (productie-coördinator) en recent konden zij melden dat naar aanleiding van de verscherpte maatregelen van 14 oktober 2020 Filmtheater De Fabriek toch heeft besloten om FAFF 2020 door te laten gaan. 'De twee filmzalen voldoen aan alle eisen die gesteld zijn. Café De Fabriek is gesloten voor publiek maar biedt wel de mogelijkheid om een consumptie te kopen voor tijdens de voorstelling.
Verder is het belangrijk om er rekening mee te houden dat zowel het café als de foyer gesloten zijn voor publiek. Daarnaast willen we het publiek vragen om een mondkapje te dragen. Tijdens de voorstelling mag je deze weer afzetten!'

In de selectie let de jury op verschillende analoge en kunstzinnige animatietechnieken. De voorkeur gaat uit naar creatieve en artistieke films die in techniek en in verhaallijn van kunstzinnige kwaliteit zijn. Door de focus op artistieke ambacht is er verbinding van het festival aan de maakindustrie van Zaanstad.

'We hebben expres gekozen om een categorie samen te stellen die geschikt is voor alle leeftijden. We hopen zo een brug te slaan tussen verwachtingen (kinderfilms) en verbazing (verscheidenheid aan kunstzinnige technieken en thema’s in onze selectie).'

Het hoofdprogramma bestaat uit de vertoning van de geselecteerde korte animatiefilms die verdeeld zijn in 3 categorieën: Internationaal – Benelux – Alle leeftijden. Voor het programma Alle leeftijden (kinderprogramma) zijn losse kaarten te koop.

Bij de awardshow worden drie FAFF-awards vergeven, één voor elke categorie. Deze publieksprijs wordt ieder jaar gemaakt door de jongeren van het FluXus ProductieTeam in samenwerking met de docenten van FluXus: Centrum voor de Kunsten.

Als randprogrammering zullen er twee interactieve animatieworkshops gegeven worden door Lekker Relevant.

Verdere info is te vinden op https://faff.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl