Stap mee met Nationale Diabetes Challenge

16-09-2020 10:28

Stap mee met Nationale Diabetes Challenge

ZAANDAM - Wandelen blijkt een goed effect te hebben op de totale gezondheid, voor lichaam en geest. Het is een onderdeel van een gezonde leefstijl en dat is weer de basis voor de behandeling van hart- en vaatziekten en diabetes mellitus. Toch blijkt het vaak moeilijk om deze stap zelf te nemen. Vandaar nu de Nationale Diabetes Challenge.

Jaarlijks starten er in het hele land wandelgroepen onder begeleiding van zorgverleners om samen te ervaren wat de effecten zijn op de gezondheid. Dit jaar doet Zaandam ook mee met de Nationale Diabetes Challenge. De naam doet vermoeden dat dit alleen voor mensen met diabetes is, maar iedereen die aan de gezondheid wil werken, kan hier aan deelnemen.

Het doel is om vanaf 18 september t/m 6 november te trainen om op 14 november een prestatie neer te zetten. Acht weken lang kunnen de deelnemers een uur lang wandelen onder begeleiding van een zorgverlener. Een fysiotherapeut (Kernpraktijk Zaandam), een diabetesverpleegkundige (SALT) en een wandelcoach (Sportservice Zaandam)

Uiteraard worden de Corona regels gerespecteerd:
– Kom niet als u griepverschijnselen heeft
– Houdt 1,5 meter afstand

Wanneer: vrijdag 15.00 – 16.00 uur

Waar:Kernpraktijken Fysiogroep Zaandam, Ereprijsweg 1 in Zaandam

Kosten:€ 7,50 (8 weken wandelen met begeleiding, T-shirt, deelname aan de finaledag)

Meer informatie en/of meedoen aan de challenge ?
Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl wandel samen-> Zaandam

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl