Start campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’

Gepubliceerd: 27-08-2019 11:08

Start campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’

ZAANSTREEK - De landelijke campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ is weer begonnen. Met als doel bij automobilisten aandacht te vragen voor scholieren die zich in het verkeer begeven. Na de zomervakantie vallen er bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers onder scholieren dan in de rest van het jaar. Wethouder Slegers geeft morgen het startsein voor deze campagne op basisschool De Kroosduiker in Westzaan.

Met de campagne roept de gemeente Zaanstad, samen met Veilig Verkeer Nederland, alle verkeersdeelnemers op om extra aandacht voor elkaar te hebben zodat kinderen veilig op school komen. Wethouder Mobiliteit, Gerard Slegers zal tijdens het startsein een krijttekening onthullen en een aantal klassen toespreken.

Wennen
Na de zomervakantie is het voor kinderen wennen om naar school te fietsen. Voor een deel van hen is het de eerste keer dat zij zonder begeleiding van ouders naar school gaan. De beschermende vleugels van vader of moeder worden ingeruild voor vrienden en vriendinnen inclusief de bijkomende afleiding. Kinderen die voor het eerst naar de middelbare school gaan, fietsen een voor hun nieuwe route met onbekende verkeerssituaties.

Tips
Automobilisten worden in de campagne opgeroepen extra rekening te houden met fietsende scholieren, bijvoorbeeld niet te snel te rijden en de telefoon buiten eigen bereik op te bergen. Na de zomervakantie neemt het aantal verkeersongevallen tussen automobilisten en fietsende scholieren toe. Onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid toont aan dat het aantal ernstige verkeersgewonden over de afgelopen tien jaar met gemiddeld 1,9% per jaar toenam. Een deel daarvan betreft naar schoolgaande kinderen. Het totaal aantal verkeersgewonden in Zaanstad daalt gelukkig.


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl