Start vaarseizoen met open dag bij Jachthaven Nauerna

11-05-2019 09:44

Start vaarseizoen met open dag bij Jachthaven Nauerna

NAUERNA – Watersporters opgelet: op zaterdag 18 mei begint het vaarseizoen bij Jachthaven Nauerna, te vinden aan de Kanaaldijk 33 in Assendelft. En ook al werkte het weer de laatste tijd wat minder mee, volgens organisatoren Hannah van Doorn en Pepijn Doeswijk gaat dat helemaal goedkomen. Om het vaarseizoen passend in te luiden, zijn er zaterdag 18 mei allerlei activiteiten.

De organisatie is in handen van de jachthaven, Brasserie Nauerna en Lay Line Watersport. Allemaal te vinden bij de gezellige jachthaven waar het ook voor landrotten goed toeven is. Als het zonnetje ook maar even door de wolken piept, zit je heerlijk beschut op het terras te genieten met zicht op de enige jachthaven in de Zaanstreek met het Blauwe Vlag keurmerk.

Meevaren in Zaanse sloep
,,Vanaf 15.00 uur is het publiek welkom voor een hapje en een drankje”, vertelt Robin de Boer van de Zaanse Sloepverhuur. Wie mee wil eten met de barbecue, moet dat wel even vooraf laten weten via 075 – 6128 139. Tijdens de open dag kan het publiek meevaren op de stabiele Zaanse sloepen. Een korte tocht door de haven en over het Noordzeekanaal is mogelijk. Ideaal om het relaxte gevoel van varen te ervaren.

,,Goed om te weten: je hoeft niet zelf te manoeuvreren want je vaart met een ervaren schipper mee”, licht Rob toe. Wie de smaak te pakken heeft en de vaarkunst afgekeken, kan op een later moment zelf een stuk zelfverzekerder een Zaans sloepje huren.

B&B op het water…
Ook voor de kinderen is er op de open dag het nodige te doen. Bezoekers kunnen tegelijk kennismaken met Sandor Balla. Hij is bij de haven een jacht service-bedrijf gestart. Met - naast motoronderhoud - specialisatie in elektronica en navigatieapparatuur. Goed om te weten: Jachthaven Nauerna heeft ook een heuse B&B, genaamd Living on Water.

Brasserie Nauerna
Brasserie Nauerna is tevens klaar voor de start van het zomerseizoen. ,,We kijken altijd uit naar deze dag als de reuring weer begint”, zegt hoofd bediening Tim Koster. Om zich vervolgens snel uit de voeten te maken want de eerste zonzoekende gasten hebben zich al gemeld op het terras. Brasserie Nauerna is sinds vorig jaar in handen van uitbater Johan van der Kolk. Met de aanstelling van nieuwe chef-kok Alex Karten is ook het smaakniveau verbreedt en zijn er leuke arrangementen gekomen. Zoals op vrijdag 17 mei het ‘Proef het Voorjaar’ 4-gangen diner. Daarin staan typische voorjaarsspecialiteiten centraal.

Meer weten: https://jachthavennauerna.nl/

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl