Startschot nieuwbouwproject Oostzijderpark positief voor Voedselbank

Gepubliceerd: 16-12-2020 14:12

Startschot nieuwbouwproject Oostzijderpark positief voor Voedselbank

ZAANDAM - Op de voormalige sportvelden van VVZ (samen met PSCK opgegaan in Hercules Zaandam) komen ruim 500 woningen. Het vroegere Oostzijderveld is nu nieuwbouwproject Oostzijderpark. Deze week gaf de ontwikkelcombinatie Oostzijderpark BV (Timpaan en Ontwikkeladviseur) het officiële startschot voor de bouw. Bij die gelegenheid was er een speciale rol voor de Voedselbank Zaanstreek.

De start van het nieuwbouwproject ging gepaard met het onthullen van het bouwbord en een mooie maatschappelijke bijdrage met een kerstbomenactie en een donatie aan de Voedselbank ter waarde van € 30.000,-. Vanaf de locatie hebben medewerkers van Timpaan, Ontwikkeladviseur en bouwer Heddes Bouw & Ontwikkeling kerstbomen afgezaagd, verpakt en thuisbezorgd bij de cliënten en vrijwilligers van de Voedselbank Zaanstreek. Hiermee willen ze de cliënten van de Voedselbank een hart onder de riem steken in een lastige periode en de vrijwilligers in het zonnetje zetten voor hun tomeloze inzet.

Wethouder Songül Mutluer: “Een prachtige actie van onze projectpartners! Zeker in deze lastige tijd verdienen de Voedselbank, haar cliënten en de vrijwilligers extra aandacht en waardering. Naast deze actie ben ik erg blij met de start van het bouwproject. Met 500 woningen voor jong en oud, in een klimaatbestendige wijk met veel groen, dichtbij het station. En specifiek voor Zaanse starters biedt het project ook nog Betaalbare Koopwoningen Zaanstad (BKZ) en Kamers met Kansen voor kwetsbare jongeren.” 


In 2021 start de verkoop van verschillende fases van Oostzijderpark, waarvan de 24 koopappartementen als eerste aan de beurt zijn. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl