Stephanie Onclin lijsttrekker VVD

Gepubliceerd: 15-06-2021 8:06

Stephanie Onclin lijsttrekker VVD

ZAANSTAD - De kabinetsformatie lijkt een klus van het lange geduld. De grote vraag die de specialisten bezighoudt is of er al voor 16 maart 2022 een kabinet gevormd zal zijn. Het is te bidden dat de landelijke kopstukken het land niet zo lang laten wachten. Want op die dag zullen de gemeenteraadsverkiezingen plaatshebben. In onze stad zijn daar de eerste signalen al van op te pikken. Voorzichtig druppelen de namen door van de lijsttrekkers. Zo heeft de VVD Zaanstad gekozen voor Stephanie Onclin als lijsttrekker.

In de algemene ledenvergadering van VVD Zaanstad is de 30-jarige Wormerveerse unaniem gekozen tot de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. De voorzitter van het lokale bestuur Hans de Best vertelt dat met de keuze voor Stephanie zijn partij een ervaren en doortastende leider bovenaan de kandidatenlijst heeft kunnen plaatsen. 

"Hiermee denken wij dat zij als aanvoerder van het team de ingezette lijn van de Zaanse VVD kan doorzetten. De VVD is in 2018 voor de eerste keer de grootste partij geworden, hierdoor draagt de VVD een grote verantwoordelijkheid in de raad. In 2019 hebben wij op een groot keerpunt gestaan binnen de partij waarbij Stephanie de taak van fractievoorzitter op zich heeft willen nemen en haar bijdrage heeft geleverd om “De Molen weer op de wind te zetten”. Daar zijn wij haar enorm dankbaar voor." 

Stephanie heeft - zo valt te lezen in een VVD persbericht - blijk gegeven dat zij krachtig en betrouwbaar is, helder in haar uitspraken en inhoudelijk en communicatief haar mannetje weet te staan. Door haar flexibele houding en groot doorzettingsvermogen weet zij als geen ander het politieke gevoel tastbaar te maken en haar eigen liberale mening te verkondigen én te verdedigen. Ik ben trots als voorzitter van het VVD Zaanstad bestuur om deze bekendmaking te mogen doen”

Tot 30 mei werd de VVD leden de mogelijkheid geboden zichzelf tegenkandidaat te stellen maar van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt. Stephanie is 30 jaar en woont met haar vriend en vier (stief)kinderen in Wormerveer. Naast haar actieve raadslidmaatschap is zij momenteel werkzaam als projectleider bij het Marinebedrijf in Den Helder. Per juli zal zij een overstap maken naar Rijkswaterstaat om als projectleider Zuidasdok aan de slag te gaan.

Stephanie toont zich zeer vereerd en dankbaar dat de leden van VVD Zaanstad haar het vertrouwen hebben gegeven om hun lijsttrekker te mogen zijn. "Ik sta dan ook te popelen om met de inwoners van Zaanstad in gesprek te gaan om van Zaanstad een nog fijnere plek te maken om te wonen en te werken.”

De komende weken zal Stephanie in gesprek gaan met diverse inwoners, bedrijven en instanties van Zaanstad om input op te halen voor het verkiezingsprogramma waarmee VVD Zaanstad in maart 2022 wil scoren bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl