Stichting Animo helpt de armen in de Ramadan

21-05-2020 09:57

Stichting Animo helpt de armen in de Ramadan

ZAANDAM - Sociaal Cultureel Centrum Stichting Animo te Zaandam wil vanuit de Ramadan gedachte de minder bedeelden en arme mensen in Zaandam laten zien dat er ook aan hun noden gedacht wordt. Tot en met 23 mei viert de moslimgemeenschap Ramadan.

Vooraf even de gedachte achter de Stichting Animo. Deze biedt sinds 2001 activiteiten aan voor de hele samenleving van jong tot oud. Daarbij probeert zij middels participatie projecten, onderwijs en opvoedingsondersteuning, informatiebijeenkomsten, buurtactiviteiten, festivals en dialoog bijeenkomsten diverse bevolkingsgroepen bij elkaar te brengen.
De missie van Animo is een positieve bijdrage te leveren aan de Zaanse maatschappij. De stichting wil een maatschappij realiseren waarin burgers niet langs elkaar heen, maar in goede harmonie samenleven.

MAALTIJD
Je zult maar trek hebben in een lekkere Turkse maaltijd en jouw portemonnee heeft daar geen ruimte voor. Stichting Animo wil de medemens hierin graag tegemoet komen en biedt daarom aan een gratis Turkse maaltijd af te halen op vrijdag 23 mei a.s. tussen 18:00 uur en 19:00 uur bij het bureau van de Stichting aan de Weer 75 te Zaandam.

Ook aan mensen, die van de Voedselbank Zaanstreek voedselpakketten ontvangen, heeft Stichting Animo gedacht. In april heeft de stichting dan ook een 2 keer een donatie gedaan, een in de vorm van voedselpakketten en een financiële donatie. Ook zij zijn uitgenodigd om een maaltijd af te halen tegen afgifte van de ontvangen tegoedbon die is afgegeven door de voedselbank tijdens het afhaalmoment aan de ingeschreven mensen bij de voedselbank. Een geweldig initiatief dat zeker waardering verdient.

Uiteraard worden de corona maatregelen eerbiedigd: 1,5 meter afstand bij het afhalen blijft noodzakelijk.

Per gezin neemt 1 persoon de pakketten in ontvangst nadat de ontvangen tegoedbonnen zijn overhandigd, en zorgen de vrijwilligers van de voedselbank en de stichting in hesjes dat alles goed verloopt.

Stichting Animo wenst de deelnemers aan deze hartverwarmende actie een smakelijke maaltijd toe!

Meer informatie over Stichting Animo kunt u vinden op www.animoweb.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl