Stichting Nederland CO2 Neutraal zoekt duurzaamste bedrijf van Nederland

Gepubliceerd: 18-11-2020 9:11

Stichting Nederland CO2 Neutraal zoekt duurzaamste bedrijf van Nederland

STREEK - Steeds meer bedrijven in Nederland zijn zich bewust van de noodzaak van duurzaam ondernemen. Zij zetten zich in voor verandering, door bijvoorbeeld minder energie en grondstoffen te gebruiken of over te stappen op duurzame alternatieven. In onze streek zijn er voorbeelden genoeg die aangeven dat er iets moet gebeuren. Neem bijvoorbeeld Forbo Flooring. Het van oorsprong Krommenieër bedrijf gelooft in 'creating better environments' en heeft duurzaamheidsbeleid daarom zeer hoog op haar agenda staan. Vandaar dat de Stichting Nederland CO2 Neutraal Forbo heeft genomineerd voor de publieksprijs in de verkiezing duurzaamste bedrijf van Nederland

De Stichting Nederland CO2 Neutraal probeert het bedrijfsleven te helpen om samen te werken aan een schone toekomst. Dat doet zij in de vorm van leuke bijeenkomsten met inspirerende sprekers en praktische tips. Wie een bedrijf kent dat hij/zij wilt nomineren als duurzaamste bedrijf van Nederland kan zijn inbreng nog tot 1 december kwijt op https://duurzaamstebedrijfvannederland.nl/ De centrale vraag op die site is wie volgens jou de publieksprijs moet winnen als duurzaamste bedrijf van Nederland?

Kandidaat Forbo Flooring maakt al 120 jaar Marmoleum, een biobased vloer die intussen ook volledig CO2-neutraal is. Gezien de grote impact van de bouwsector in de productie van CO2 levert Forbo een grote bijdrage door vloeren te produceren die niet alleen goed zijn voor het milieu maar ook bijdragen aan een gezonde leefomgeving.

Van Forbo Flooring B.V. weten vast alle Zaankanters dat zij wereldwijd vloerbedekkingen produceert voor de projecten- en de consumentenmarkt. Met een marktaandeel van maar liefst 65% is Forbo de wereldleider in linoleum.

Forbo Flooring is een onderdeel van Forbo Group gevestigd in Zwitserland. Er werken bijna 6000 mensen bij de Forbo Group met wereldwijd 38 verkoopkantoren en 14 fabrieken in Nederland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Rusland.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl