Stikstofrapport Zaanbrug half jaar geheim

Gepubliceerd: 03-11-2020 16:11

Stikstofrapport Zaanbrug half jaar geheim

STREEK - Dat is vandaag het schokkende bericht dat onze mediacollega De Orkaan publiceert. Het stikstofdepositie-onderzoek van de Zaanbrug dat Zaanstad gister (2 november) openbaar maakte, dateert al van 30 april van dit jaar.

In dat rapport wordt het stikstof-probleem ‘opgelost’: over de tijdelijke brug gaat alle verkeer dat nu nog over de Zaanbrug rijdt, niemand rijdt om via de Clausbrug. Extra stikstofuitstoot: nul.

Deze argumentatie dook op bij de discussies over de nieuwe Zaanbrug die in september en oktober in de gemeenteraden van Zaanstad en Wormerland werd gevoerd. Over dit rapport werd niet gesproken omdat ook de gemeenteraadsleden er geen kennis van hadden.
Lees snel verder bij de bron van deze mogelijk opstekende orkaan bij en rondom de Zaanbrug:
https://www.deorkaan.nl/stikstofrapport-zaanbrug-half-jaar-geheim/#more-95689

De commotie lijkt nu compleet. Vandaar dat Harrie van der Laan namens de POV Zaanstad wethouder Slegers, die de partij in de afgelopen weken diverse malen heeft gesproken over de Zaanbrug, de aanbesteding, plan B en onlangs nog over de tijdelijke brug over de Zaan bij de Lassiestraat en het verkeersonderzoek uit 2011. 


'Hierbij hebben wij gesproken over de stikstofdepositie Clausbrug en Zaanweg. Dit rapport is gisteren, 2 november 2020, op het Raadsinformatiesysteem geplaatst. Op 30 oktober 2020 is de definitieve aanbesteding geweest, op dat moment was het rapport niet gepubliceerd op de website van de gemeente, en vooral niet door u toegezonden tijdens de laatste besprekingen met de raad.
Dit rapport had politieke partijen kunnen helpen in het maken van een weloverwogen besluit ten aanzien van de Zaanbrug. Door dit rapport niet aan de gemeenteraad te sturen heeft u de raad belangrijke informatie onthouden en dat is in onze ogen kwalijk' aldus Van der Laan.

Zijn partij heeft daarom maar 1 prangende vraag: 'Waarom heeft u het rapport van 28 april 2020 niet naar de gemeenteraad gestuurd maar gewacht met publiceren (onder de pet gehouden) tot 2 november 2020?' 

In spanning wacht ongetwijfeld niet alleen de POV het antwoord van wethouder Slegers af.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl