Stille rapers van groot belang

Gepubliceerd: 21-09-2021 13:09

Stille rapers van groot belang

STREEK - Net als eigenlijk overal in het land vormde de World Cleanup Day van afgelopen zaterdag ook in Wormerland een geslaagde actie. Deze groep rapers (zie foto) heeft Wormerland weer een stukje schoner gemaakt! De Wormerlandse zwerfvuilhelden werden niet alleen aangemoedigd en geholpen door burgemeester Judith Michel-de Jong, maar ook door 'Zwerfkattie, je opruimmattie'.

De opgehaalde rommel bestond vooral uit sigarettenpeuken en blikjes. Dat er intussen statiegeld wordt geheven op plastic flesjes was te merken, want die werden iets minder gevonden dan voorgaande jaren. Wormerland loopt daarmee in de pas met wat er landelijk aan zwerfvuil is geraapt. Daarnaast werd er nog veel los plastic en piepschuim gevonden.

De ochtend werd genoeglijk, in het zonnetje, afgesloten met een kop koffie, thee of limonade bij de Poelboerderij.

De groep die meeliep tijdens de World Cleanup Day was misschien niet heel groot, maar het is te merken dat er steeds meer mensen zijn die tijdens hun dagelijkse ommetje ook gelijk zwerfvuil opruimen. Daarom langs deze weg ook een compliment aan deze steeds groter wordende groep ‘stille rapers’…

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl