Straks ook rollatorwandelen in Het Twiske

07-07-2020 08:30

Straks ook rollatorwandelen in Het Twiske

OOSTZAAN - De wekelijkse maandagochtendwandeling in Het Twiske is al tijdenlang een groot succes. Wekelijks melden zeker vijftig wandelaars zich. Er borrelde een idee op om ook het z.g. rollatorwandelen aan te gaan bieden. Daar is het niet bij gebleven want op 21 juli gaat dat rollatorwandelen daadwerkelijk van start.

Het begeleidingsteam van het maandagochtendwandelen werd in februari benaderd om in overweging te nemen het rollatorwandelen te gaan introduceren. Dat werd gedaan door Sportservice Oostzaan en Wormerland. Op die vraag werd enthousiast gereageerd door Inge Timmer, de persoon die het coördinatieteam van inmiddels tien begeleiders aanstuurt, en Rob Wit en in korte tijd stond alles op de rit. Door de corona-uitbraak werd de organisatie gedwongen het plan even in de ijskast te zetten.

Na de succesvolle herstart van het maandagochtendwandelen werden we benaderd door

Het was de kersverse buurtsportcoach Mark Hendriks van Sportservice Oostzaan-Wormerland die, na de succesvolle herstart van het maandagochtendwandelen, opriep om een start met rollaterwandelen te maken. Wit en Timmer roemen de professionele inzet en begeleiding van Hendriks in dit nieuwe project.

Daar bleef het niet bij. Ook Lieke Bos van Fysio de Kolk uit Oostzaan was direct razend enthousiast. Zij benadrukt dat het rollatorwandelen niet alleen is bedoeld voor iedereen met een rollator of rolstoel maar ook voor minder mobiele personen.

Zaandammer Rob Wit is al jarenlang actief in de atletiek- en wandelsport: "Uit ervaring weten we dat mensen die minder mobiel zijn wat bang zijn en daardoor de stap niet durven te nemen om mee te gaan doen. Dus neem de stap en ervaar hoe gezellig en heerlijk het is om in contact te komen met andere mensen in een soortgelijke situatie."

Anderhalve maand geleden meldde het echtpaar Martin en Annemarie de Hosson uit Zaandam zich als eerste aan voor het rollatorwandelen. In het verleden was Martin de Hosson een fanatieke hardloper, die aan talrijke marathons en Dam tot Dam-lopen deelnam.

Rob Wit, die naast Timmer de aansturing van het project voor zijn rekening neemt, benadrukt dat het socialiseren met een kopje koffie/thee na het wandelen grote aandacht krijgt. "Daar is enorme behoefte aan. Dat heeft het maandagochtendwandelen wel geleerd."

Start en eindpunt: Tennisvereniging ’t Twiske Twiskeweg 99,1511 BW Oostzaan. Elke dinsdag om 10.00 uur. Gratis deelname. Info: Inge Timmer: 06-28592551; Rob Wit: 075-6310437 of 06-51514496.Op de foto in het blauw Mark Hendriks en midden Inge Timmer. De rollatordeelnemers zijn Martin en Annemarie de Hosson. Rob Wit zorgt rechtsachter voor de steun.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl