Straks wonen op voormalig Radio 9 terrein

22-07-2020 09:49

Straks wonen op voormalig Radio 9 terrein

OOSTZAAN - Het bestemmingsplan waarmee het mogelijk wordt om 14 tot 17 duurzame huur- en koopwoningen te kunnen realiseren op het voormalig Radio 9 terrein is 7 juli vastgesteld door de gemeenteraad van Oostzaan. Dat maakt betaalbare woningbouw mogelijk.

Eerst even een duik in de geschiedenis. Want het waren Chris Daemen en Anneke Boon die het initiatief namen om een lokale omroep te starten in Oostzaan. Zaterdag 3 oktober 1998 was de eerste uitzenddag van de Stichting Omroep Oostzaan Radio 9 zoals de volledige naam luidde. Vanuit een witte bouwkeet werd Oostzaan en wijde omgeving op de hoogte gehouden van de dorpse zaken. Pas in 2008 kon worden verhuisd naar de huidige locatie aan de Begoniastraat. Oprichter Chris Daemen van de Stichting Omroep Oostzaan, kortweg Radio 9, is in januari 2014 op 66-jarige leeftijd overleden.

 

Bestemming wijzigen

Met het vaststellen van het besluit door de gemeenteraad wordt de procedure vervolgd om de bestemming bedrijfsterrein te wijzigen in woningbouw. Tenminste 30% van de woningen wordt aangeboden in het sociale huur- of koopsegment.

Rosemarijn Dral, wethouder Oostzaan: “Ik wil allereerst zeggen dat ik erg blij ben dat we weer een bouwlocatie hebben in Oostzaan. De woningnood is hoog, dít heeft Oostzaan echt nodig. We zorgen voor gedifferentieerde woningbouw, zodat er voor de verschillende woningzoekende een woning te vinden is. Verder hebben de duurzaamheid van de woningen en een goede invulling van de buitenruimte met voldoende groen prioriteit. Ik ben ervan overtuigd dat dit project een goede aanvulling wordt op het woonplezier in onze gemeente.”

Wensen en eisen ten aanzien van duurzaamheid
Oostzaan heeft ook te maken met klimaatdoelstellingen en verduurzaming. De woningen worden voorzien van bijvoorbeeld een warmtepomp en lage-temperatuurverwarming (vloerverwarming). De isolatie van de vloeren, gevels, dak en kozijnen zal hoog zijn. Verder worden waar mogelijk zonnepanelen geplaatst.

Vanwege de ligging tussen Rijkswegen A8 en A10 wordt er in de bouwplannen rekening gehouden met de verwachtte geluidshinder.Procedure
Vanaf 22 juli ligt het bestemmingsplan voor de duur van zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Oostzaan. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken als ze de plannen willen inzien op het gemeentehuis. Op Ruimtelijkeplannen.nl zijn de plannen digitaal in te zien.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl