Streekgenoten beloond voor inleveren lege batterijen

20-10-2021 12:31

Streekgenoten beloond voor inleveren lege batterijen

STREEK - Elke maand beloont Stibat mensen die hun lege batterijen hebben ingeleverd. Deze maand o.a. de familie van Diepen uit Wijdewormer de gelukkige. Ook mevrouw Klokman uit Zaandijk, meneer Jongewaard uit Zaandam en mevrouw Tahapary uit Wormerveer behoren tot die gelukkigen. Stibat bedankt allen voor hun moeite en beloont hen met een Nationale Tuinbon.

De plus van een lege batterij
In elke lege batterij zit nog een plus. Ingezamelde batterijen leveren namelijk waardevolle metalen op, zoals ijzer, lood, zink, mangaan, kobalt en nikkel. Die zijn nodig voor het maken van fietsen, brilmonturen, pannen, bestek, leidingen, dakgoten... en nog veel meer. Door lege batterijen in te leveren, draag je bij aan een duurzamere wereld. Als we de metalen uit batterijen hergebruiken, hoeven we minder nieuwe grondstoffen uit de natuur te winnen. En met 25.000 inleverpunten in Nederland is het een kleine moeite om je lege batterijen in te leveren.

Lever ze in en geef ze een nieuw begin!
Elke maand verloot Stibat onder de inleveraars van lege batterijen tachtig Nationale Tuinbonnen van € 25,-, twintig ‘support your locals’ dinerbonnen van € 50,-, en drie weekendjes weg ter waarde van € 445,- bij Center Parcs.

Hoe doe je mee? Verzamel zoveel mogelijk lege batterijen en doe ze per tien stuks in een zakje samen met een briefje waarop jouw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres staat geschreven. Vervolgens lever je het zakje in bij een van de vele inleverpunten van Stibat, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. In Stibats batterijensorteercentrum in Lelystad selecteert een gerechtsdeurwaarder elke maand 103 gelukkige mensen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl