Subsidie RTV Zaanstreek nog niet rond

09-11-2017 23:49

Subsidie RTV Zaanstreek nog niet rond

ZAANSTAD – De in de begroting voor 2018 opgenomen structurele subsidie voor RTV Zaanstreek (ZaanRadio/TV) is voorlopig van de baan.

Diverse partijen hadden door de laatste negatieve ontwikkelingen bij de lokale omroep bedenkingen bij de subsidie aanvraag van €60.000 omdat volgens diverse raadsleden ‘de medewerkers elkaar de tent uitvochten’.


Na de discussie werd geschorst en kwamen 8 partijen met een aangepast amendement. De structurele subsidie wordt beperkt tot 2018 en de omroep zal eerst binnen 3 maanden aan moeten tonen welke verbeteringen doorgevoerd gaan worden en met welke kwaliteit. De raad kan dan aan de hand van deze plannen hun fiat geven aan de subsidieaanvraag.

In het najaar van 2018 zal tijdens het Zaanstad Beraad aan de hand van de stand van zaken en de beoordeling van de prestatieafspraken bepaald worden hoeveel subsidie er voor de omroep voor 2019 gereserveerd zal worden.

Saillant detail is dat volgens Harrie van der Laan (POV) de subsidie aanvraag strijdig is met het subsidiereglement omdat RTV Zaanstreek een eigen vermogen heeft van ruim €90.000 en er subsidiegeld opgepot wordt om de verhuizing naar het Cultuurcluster te betalen. Ook de Bieb en Fluxus zouden een dergelijke buffer op de bankrekening hebben staan. Veel geld volgens van der Laan. Verantwoordelijk wethouder Sanna Munnikendam (D66) laat uitzoeken of van der Laan het bij het juiste eind heeft en mocht dat zo zijn dan moet er geld terugkomen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl