SVA heeft eerste wedstrijdmeters in de benen

12-08-2020 12:31

SVA heeft eerste wedstrijdmeters in de benen

ASSENDELFT - Wie dinsdagavond gezien heeft hoe groot de belangstelling was bij de eerste oefenwedstrijd van de hoofdmacht van SVA tegen Fortuna Wormerveer O23 kan niet anders dan beseffen dat 'het volk' toe is aan voetbal. De talrijke toeschouwers kregen - ondanks de hitte - een aantrekkelijke partij te zien. Uiteindelijk stond er een 2-2 op het scorebord na het laatste fluitsignaal van arbiter Sven Brandt.

Een wedstrijd onder leiding van een arbitraal trio met twee teams binnen de lijnen waarvan de gemiddelde leeftijd behoorlijk jong was. Fortuna W heeft zich met haar Onder 23 ingeschreven voor de eerste competitie in deze leeftijdscategorie. Het maakt wel meteen dat de Wormerveerders geen tweede seniorenteam meer in competitie hebben.

Bij SVA is doelman Max Boon samen met o.a. Sebbe Davids, Jorn Davids, Daan Rijkhoff en Tim Silvis die ook eind 20 zijn, de meest ervaren speler. Vandaar ook dat zijn coachende werk van groot belang is. ‘Je moet niet overal een weerwoord op willen geven, doe gewoon wat je gevraagd wordt’ was slechts één van de opmerkingen die de doelman gebruikte om de jeugd in het gareel te houden.

Voorafgaand valt de drukte op het complex aan de Communicatieweg op. Overal beweging. De mensen zijn als het ware toe aan voetbal. De omroeper van dienst liet nadrukkelijk weten dat de 1,5 meter onderlinge afstand van groot belang is. Dat niet iedereen daar niet even goed mee weet om te gaan……..zien we eigenlijk dagelijks in onze maatschappij.

Een wedstrijd die op voorhand was opgesplitst in drie delen. In het eerste deel werd meteen duidelijk dat de mannen er zin an hadden. Fortuna’s O23 door een doelpunt van Thijs Hesp (jarenlang bij Fortuna spelend) aanvankelijk op een 1-0 achterstand. Een fraai doelpunt overigens. Een voorzet werd door Thijs met het hoofd prima afgemaakt. Niet veel later werd een Fortunees in het zestienmetergebied onjuist afgestopt en mocht Gianluca Locatelli vanaf de penaltystip de 1-1 binnen schieten.

Na een drinkpauze bleef de stand tot de rust ongewijzigd. Beide trainers wisselden flink. Iedereen moet tenslotte zijn minuten maken en wil zich waarmaken. In het tweede bedrijf starten de bezoekers sterk en wisten een offensief af te dwingen. Toch kwam Fortuna op een 2-1 achterstand. Het arbitrale trio zag een bal van SVA spits Nick van der Staak door doelman Silver Booy achter de lijn gered worden. Uiteindelijk wist Fortuna zich te hervatten en was het Kaj Bruinendael die de 2-2 wist binnen te schieten.

Na afloop vertelt SVA trainer Jouri Houniet een nuttige partij gezien te hebben. 'De eerste wedstrijd weer sinds begin maart en met veel spelers die nog niet eerder samen hebben gespeeld. Het was daarom niet altijd even goed (wat natuurlijk ook wel door de hitte kwam), maar wel weer een volgende stap naar "wedstrijdfit" worden.'

Zijn Fortuna collega Jeroen Beukman zag eveneens een prima eerste wedstrijd voor 023. 'De speelwijze zoals we die de eerste week besproken met elkaar en getraind hebben veelvuldig goed tot uiting kwam. Een paar prima aanvallen en dito kansen en tegelijkertijd ook nog slordigheden wat zeer waarschijnlijk te maken heeft met de lange tijd dat we stil hebben gestaan. Al met al genoeg potentie binnen onze grote groep van potentiële 023 spelers. Ik ben tevreden over de eerste week.'

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl