Symposium Werk en Mantelzorg

Gepubliceerd: 18-01-2018 9:01

Symposium Werk en Mantelzorg

ZAANDAM – Zaanse Zakenvrouw 2017 Anne Vrieze, Eve van Dijk van Kappa Helpt! en Liane Wolfert van bureau LWPC organiseren het symposium Aandacht voor Werk en Mantelzorg.

,,Steeds meer werkgevers kiezen voor een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. De ervaring leert dat een serieuze inspanning op dit terrein zich dubbel en dwars terugbetaalt. Maar hoe pak je dat aan als werkgever? Daarover gaat dit symposium”, aldus het organiserende drietal.

Ongeveer 1 op de 5 werknemers is naast zijn of haar drukke baan ook nog mantelzorger. Dit kan erg belastend zijn en leiden tot stress op het werk, afwezigheid, hoger ziekteverzuim of zelfs ontslag. ,,Dit is jammer, want het hoeft helemaal niet’’, zegt Eve van Dijk. ,,Met dit symposium gaan we iedereen die te maken heeft met dit onderwerp, met name HR-medewerkers, tips en adviezen geven hoe je de stap kunt zetten naar een mantelzorgvriendelijke organisatie.’’ Naast plenaire sessies vinden er inspiratiesessies plaats met ervaringsdeskundigen.

Het symposium wordt 9 februari van 13.30 tot 17.00 uur gehouden in Zaan2Connect bij de Rabobank aan het Ankersmidplein in Zaandam. Kijk voor het programma op www.kappahelpt.nl. Aanmelding vooraf noodzakelijk.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl