Terug in de tijd: hoorspel bij Zaanradio

Gepubliceerd: 20-05-2021 16:05

Terug in de tijd: hoorspel bij Zaanradio

STREEK - Vanavond zullen er onder de oudere luisteraars van Zaanradio ongetwijfeld talrijke herinneringen boven komen. Vanaf 19.00 uur zal  Theatermijn 'Onder het Melkwoud' bij RTV Zaanstreek ten gehore brengen. Het wordt een live-uitvoering van tien amateurtoneelspelers onder regie van Marc Nochem.

'Onder Melkwoud' is geschreven door Dylan Thomas en naar het Nederlands vertaald door Hugo Claus. Toen Marc van dit project hoorde, bood hij direct aan er zelf mee aan de slag te gaan. Tijdens de theateropleiding had hij het al gelezen. "Ik was helemaal weg van de taal. Het is poëtisch beeldend met veel details en prikkelt de fantasie."

Tijdens het hoorspel (voor het laatst in 1958 opgevoerd) maakt de luisteraar kennis met de bijzondere karakters en dromen van bewoners van een wonderlijk dorpje. Marc: "Er zijn ontzettend veel personages, misschien wel 50. Voor de acteurs wel een uitdaging, vier acteurs zijn vertellers en de andere zes spelen alle personages. Het is anderhalf uur luisterplezier, maar tussentijds in- en uitstappen is door al die korte fragmenten ook goed mogelijk."

Het hoorspel is een vorm die in de jaren '50-'60 heel gangbaar was. Met de opkomst van de podcast, verschijnt er ook fictie op audio. Voor hoorspelen een nieuwe kans. Tune in, 20 mei 19.00 op 107.1FM of luister via www.rtvzaanstreek.nl. Wil je ook beeld? Bekijk dan de livestream via de facebookpagina van Theatermijn. Later luisteren via een podcast? Na de uitzending is die te vinden op www.theatermijn.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl