Teruglezen én kijken: 49e IJsselmeerronde bij RTV Zaanstreek

30-05-2019 09:47

Teruglezen én kijken: 49e IJsselmeerronde bij RTV Zaanstreek

We volgden ze intensief, de vijftig renners van de 49e IJsselmeerronde. Na de start in Assendelft fietsten ze zo'n 360 kilometer rond het IJsselmeer. Bekijk hieronder het liveblog dat we bijhielden, helemaal onder aan het bericht zijn beelden van de start en finish te zien.

22.00 uur: Daar is-ie, de reportage van de aankomst van de IJsselmeerronde in Assendelft! Bekijk 'm onderaan het bericht.

17.15 uur: We kunnen terugkijken op een mooie 49e IJsselmeerronde, met verbazingwekkend genoeg geen enkele lekke band! De busrit over de Afsluitdijk bleek echter wel tegen te vallen: hoge temperatuur in de bus en sommige deelnemers vielen in slaap. Dat is slopend. Ondanks dat: een succesvolle ronde. We sluiten dit liveblog af. Later volgen nog foto's en video's. Houd daarvoor de website en onze Facebook pagina in de gaten. Ook zullen de beelden van de aankomst spoedig op ZaanTV te zien zijn.

17.00 uur: Aankomst Wapen van Assendelft. Alle deelnemers worden hartelijk verwelkomd door familie en vrienden. 

16.45 uur: De fietsers zijn aangekomen op de Dorpsstraat en zijn afgestapt om traditiegetrouw lopend het laatste stuk af te leggen.

15.20 uur: De groep is aangekomen bij de laatste stop: Zuid-Schermer. Na een hapje en drankje wordt de weg vervolgd richting Assendelft. De verwachte aankomsttijd is opnieuw bijgesteld: rond 16.30 uur zal Assendelft bereikt worden en de aankomst bij het Wapen van Assendelft zal rond 16.45 uur zijn.

15.02 uur: De laatste kans om deel te nemen aan het Lekke Bandenklassement! Raad hoeveel banden er zijn geknapt deze IJsselmeerronde. Mail je voorspelling naar info@zaanradio.nl en maak kans op een mooie prijs!

15.00 uur: De groep bereikt Zuid-Schermer over ongeveer een half uur.

14.24 uur: De renners hebben het zwaar, het tempo gaat omlaag. Toch is er wat tijd gewonnen bij de Afsluitdijk, want er wordt nu gecommuniceerd dat de aankomsttijd rond 16.00 uur ligt!

13.49 uur: De groep is inmiddels gearriveerd in Slootdorp. Nog een kleine tachtig kilometer te gaan.

13.46 uur: Verslaggever Hans Fiere krijgt ondertussen het aanbod om volgend jaar mee te fietsen met de IJsselmeerronde. Als hij antwoordt geen goede fiets te hebben, krijgt hij er één aangeboden om de tocht mee te rijden. Dat wordt trainen Hans...

13.28 uur: We hebben een verwachte aankomsttijd! De renners worden tussen 16.15 en 16.30 uur terugverwacht in Assendelft. De fietsers komen aan op de Dorpsstraat en lopen met de fiets aan de hand naar Het Wapen van Assendelft.

13.10 uur: De tocht gaat verder. Sommige renners zijn in de bus in slaap gevallen, ook werd gevraagd het tempo wat te matigen. Gaat iedereen de eindstreep wel halen? Nog twee tussenstops te gaan, kom op jongens! 

13.10 uur: Hüsnü Polat en John Tijsen nemen het presentatiestokje over (zie foto onder).

12.35 uur: Iedereen is met de fietsen ingeladen! Op naar Den Oever. Het is zaak voor de renners nu niet al te veel uit te rusten, want ze hebben nog een heel stuk te gaan.

12.20 uur: Vorig jaar volgde Zaanradio ook de hele tocht. Benieuwd hoe de aankomst was in Assendelft? Bekijk het hier.

12.18 uur: De stoet is aangekomen bij de Afsluitdijk! Iedereen is gereed om in de bussen te gaan.

11.25 uur: Vanaf de start om 0.00 uur in Assendelft houdt Zaanradio je al op de hoogte van alle avonturen van de groep. Alle verloven zijn ingetrokken; tot nu toe hebben Theo Schoegje, Herman Fris, Giovanni Masetti, Hein Bicker, Jamie Bank, Tim Vrooland, Ap Massink en Maurice Noach gepresenteerd. Op dit moment houden Jeremy de Kamper, Rowan Broodbakker en Tessa Meijer de wacht (zie foto onderaan). Tot 17.00 uur zitten we er bovenop, met Hans Fiere als rijdende reporter!

10.50 uur: De groep is aangekomen in Gaasterland voor een goede lunch. De Afsluitdijk komt nu dichtbij. Daar wachten drie bussen de deelnemers op om ze over te zetten, want de Afsluitdijk is vanwege werkzaamheden dicht voor fietsers. 

9.00 uur: Buiten een regenbuitje zo nu en dan blijven de renners tot nu toe verscholen van echt slecht weer. Wel is er enige zorg over de wind. Die krijgt de groep straks namelijk tegen. Tanden op elkaar!
 
8.20 uur: Wat jammer, de eerste afvaller is een feit. De deelnemer voelde zich met 170 kilometer voor de boeg ter hoogte van het Kuinderbos niet fit genoeg om door te gaan.

7.30 uur: Verslaggever Hans Fiere moet even oppassen na een opmerking over de koffie. Hij is weer heelhuids mee de auto in!

6.05 uur: IJsselmuiden is in zicht, nog vijf kilometer. Daar zal even gerust worden. Er wordt lekker doorgetrapt, het slechte nieuws is dat de regen weer de kop opsteekt... 

5.20 uur: De groep is na wat rust bijna bij Nunspeet aanbeland. Verslaggever Hans Fiere: "Ik houd het nog prima vol." Dat geldt ook voor de renners: er zijn nog geen uitvallers.

3.32 uur: Nog even terug bij de start. De camera van ZaanTV was erbij. Check onderaan het bericht hoe de rijders vertrokken!

3.06 uur: De ploeg nadert de tweede stop, Nijkerk. Het gaat zeer voorspoedig, de laatste voorspelde aankomst in Assendelft is 15.30 uur. 

2.09 uur: Lekker, het eerste broodje want je hebt enige tijd niet gegeten voor dat je wegrijdt. 

1.29 uur: Druk in Amsterdam. Politie met zwaailichten komt voorbij, gaan de fietsers te hard?

1.28 uur: De groep is Amsterdam uit, nu gaat het richting Muiden langs het Muiderslot. Nog geen lekke banden gemeld.

1.15 uur: Hoe gaan we de Afsluitdijk over?? Wordt het een boot? Straks het antwoord!

0.32 uur: Wat is het winderig op de pond naar Amsterdam. Als dat maar goed gaat...

0.00 uur: WE ZIJN VERTROKKEN!
 
Bekijk hieronder de aankomst én het vertrek van de renners van de IJsselmeerronde:
Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl