Terugwedstrijden halve finale Korfballeague

10-04-2021 11:20

Terugwedstrijden halve finale Korfballeague

STREEK - In Papendrecht wist TOP/LITTA het eerste play-offduel zaterdag 3 april tegen PKC/Vertom nipt naar zich toe te trekken: 21-22. Later op de middag was het Fortuna/Delta Logistiek dat in eigen hal KZ/Thermo4U met 18-15 de baas bleef.

In Delft was het wel spannend, maar niet goed. Vandaar dat het Fortuna trainer Ard Korporaal niet zoveel kon schelen: “We hebben gewonnen en of het nou goed was of niet interesseert me geen biet. Ik ben tevreden.”

Vandaag komen alle kemphanen weer binnen de lijnen. De grote vraag is natuurlijk of TOP/LITTA met de Zaanse international Jet Hendriks in de gelederen de torenhoge favoriet PKC uit de finale kan houden. Die wedstrijd start om 16.00 uur en is live te volgen via

In het Topsportcentrum aan de Wezelstraat gaat het spektakel tussen KZ/Thermo4U en Fortuna/Delta Logistiek om 18.00 uur los. De ‘Koogers’ hebben wat recht te zetten. Getuige de sfeer in de voorbereiding op deze belangrijke partij is duidelijk dat alle ogen op Kwatta gericht staan. Trainer Dennis Doves en zijn team hebben hun plan klaar. Nu de uitvoering nog.

Voor zowel PKC als KZ is het - willen zij finalist worden - een verplichting om vandaag te winnen. Dat maakt een derde wedstrijd noodzakelijk. Die eventuele derde wedstrijd zal dan dinsdag 13 april worden gespeeld. De hoogst geëindigde in reguliere competitie speelt thuis. PKC (10-20) en Fortuna (10-19) eindigden als eerste in hun poule en kennen daardoor het thuisvoordeel.

Dit seizoen wordt de Korfbal Leaguefinale zaterdag 17 april (16.00 uur) gespeeld in RTM Stage van Rotterdam Ahoy.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl