The Wellerman op de Zaanse wateren

Gepubliceerd: 01-06-2021 10:06

The Wellerman op de Zaanse wateren

STREEK - Wat is de overeenkomst tussen ambachtelijk gemaakte Spaanse en Italiaanse vleeswaren en de Zaan? In eerste instantie lijkt dat een vreemde combinatie. Toch is dat het niet. De boot The Wellerman is in dit geheel de centrale spil. Sinds kort kun je hem zomaar tegenkomen op de Zaan.

Vanaf deze boot wordt de pleziervaart over de Zaan, net zoals in het gelijknamige lied, bevoorraad. The Wellerman is een initiatief van Concarne, een bedrijf dat nauwe banden heeft met het Zaanse La Cordobesa. Met ambachtelijk gemaakte Spaanse en Italiaanse vleeswaren vaart the Wellerman over de Zaanse wateren. Je kunt er niet alleen terecht voor tapas, maar ook voor een heerlijke kop verse bonenkoffie of ijsje is dit het juiste adres. Warme broodjes? The Wellerman heeft ze.


Het idee voor the Wellerman ontstond tijdens de lockdown. De Zaanse Boxen waren voor Concarne een succes. Maar na de kerstperiode zat de drukste tijd er de eerste maanden van het jaar wel weer op. Er was een nieuwe uitdaging nodig. Kijkend naar waar het op dat moment wél druk was, kwam het water naar voren. Tijdens de lockdown waren er immers meer boten verkocht dan ooit tevoren. Toen de boot eenmaal gekocht was, moest er nog een hoop gebeuren. Er werd een overkapping op gelast, de boot werd voorzien van een keukenblok met koel- en vriesapparatuur, een bakplaat en alle randzaken werden ook ingevuld.

In de vroege ochtend van de dag dat de boot in Zaandam aan zou komen, werd ineens het liedje ‘The Wellerman’ op de radio gedraaid. Hoe de boot moest gaan heten, was toen eigenlijk direct duidelijk. Dit nummer sloot naadloos aan bij wat wij voor ogen hadden met the Wellerman.

The Wellerman vaart nu rond in Zaandam. Voor mensen die geen zin hebben in lauwe drank of oude koffie, is the Wellerman een logische keuze. Betalen kan via het op een peddel bevestigde pinapparaat. De gekochte producten worden via een bootstok in een tasje aangegeven om alles coronaproof te houden. 

 

De boot is ook beschikbaar om op aanvraag aan te meren bij bedrijven en particulieren. Bij een bedrijfsborrel of tuinfeestje (aan de Zaan), kan the Wellerman een hoop werk uit handen nemen. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen via Facebook.


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl