Tijdelijke verkeersaanpassing Wijkertunnel

08-10-2021 14:41

Tijdelijke verkeersaanpassing Wijkertunnel

STREEK - In beide rijrichtingen van de Wijkertunnel (A9) mag er vanaf vanochtend 8 oktober 05.00 uur tijdelijk geen vrachtverkeer en touringcars door de tunnel rijden. Autoverkeer kan wel gewoon gebruik blijven maken van de tunnel. Vanwege een aantal defecte ventilatoren in de tunnel kan er bij een brand met veel rookontwikkeling onvoldoende rook uit de tunnel worden geblazen.

Door vrachtwagens en touringcars tijdelijk om te laten rijden, neemt de kans op een groot ongeluk met veel rookontwikkeling dusdanig af dat de tunnel blijft voldoen aan de gestelde veiligheidsmarges. Hierdoor blijft de tunnel veilig te gebruiken.

Vrachtverkeer en touringcars worden omgeleid via de naastgelegen Velsertunnel (A22) en de Coentunnel (A10) en moeten rekening houden met extra reistijd. Hoe lang de tunnel gesloten blijft voor vrachtverkeer is nu nog niet bekend. Rijkswaterstaat doet er alles aan om de tunnel zo snel mogelijk weer open te kunnen stellen voor al het verkeer.

Nachtafsluitingen
Gisteravond (7 oktober, tussen 20.30 en 05:00 uur) was de Wijkertunnel vanuit Alkmaar naar Haarlem (Westbuis) al  afgesloten. Vanavond (8 oktober, tussen 21:00 en 07:00 uur) is de richting vanuit Haarlem naar Alkmaar afgesloten (Oostbuis). Gedurende deze afsluitingen worden de defecte ventilatoren verwijderd om te repareren.


Verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel (A22) en moet rekening houden met ongeveer twee minuten extra reistijd.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl