Tijdelijke (Zaan)brug bij Lassiestraat

08-04-2021 16:50

Tijdelijke (Zaan)brug bij Lassiestraat

STREEK - Als vanaf nu alles en iedereen zijn best doet zal er in de zomer van 2022 gestart kunnen worden met de vervanging van de huidige Zaanbrug. Een project dat de provincie Noord-Holland in nauwe samenwerking met de gemeenten Zaanstad en Wormerland wil gaan voltooien. Reeds jarenlang wordt er gedebatteerd over de aanpak van dit probleem. Het proces is ondertussen zover dat er - om het verkeer tijdens de werkzaamheden aan de Zaanbrug een goede oversteek over de Zaan te bieden - een tijdelijke brug zal komen.

Deze tijdelijke brug komt tussen Lassiestraat en de Zaanweg ter hoogte van de winkel Stelling Wonen. De brug wordt naar verwachting vanaf maart volgend jaar geplaatst en het verkeer kan de brug tegen de zomer van 2022 in gebruik nemen.

De tijdelijke brug wordt ongeveer 1,5 jaar gebruikt als verbindingsroute. In die tijd wordt de huidige Zaanbrug vervangen omdat de brug aan het einde van zijn levensduur is. Het vervangen van de brug biedt direct een aantal voordelen voor zowel de scheepvaart als voor het wegverkeer. Zo krijgt de nieuwe Zaanbrug een ruimere doorvaarthoogte waardoor de brug minder vaak en minder lang open hoeft. Daarnaast vindt er een verruiming plaats van de doorvaartbreedte. De nieuwe brug biedt ook meer ruimte voor fietsers en voetgangers, wat de veiligheid voor deze groep verkeersdeelnemers vergroot. De nieuwe Zaanbrug kan naar verwachting in het najaar van 2023 in gebruik worden genomen.

Volg de ontwikkelingen op https://www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2021/April_2021/Tijdelijke_brug_bij_Lassiestraat_zorgt_voor_oversteek_tijdens_werkzaamheden_aan_Zaanbrug

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl