Tiny Forest in Koog aan de Zaan

Gepubliceerd: 21-11-2019 15:11

Tiny Forest in Koog aan de Zaan

KOOG AAN DE ZAAN -  Tientallen kinderen van Basisschool OBS De Lindenboom planten op 27 november een minibos in Koog aan de Zaan. Ze doen dit samen met vrijwilligers, IVN Natuureducatie en gemeente Zaanstad.

Dit 'kleine bos' is de derde versie voor Zaanstad. De eerste twee liggen in Zaandam en Assendelft-Saendelft. Het Tiny Forest moet uitgroeien tot een dichtbegroeid bos ter grootte van een tennisbaan. Het moet een prettige ontmoetingsplek voor buurtbewoners worden en het klimaat en biodiversiteit in de stad verbeteren. In het bos is een open plek, een buitenlokaal, waar kinderen straks leren over de Nederlandse natuur. De komende twee jaar worden er nog eens twee Tiny Forests in Zaanstad gerealiseerd.

Minibos ter grootte tennisbaan
Het Tiny Forest wordt geplant op het braakliggende stukje naast het schoolplein van basischool De Lindenboom. Het bosje moet niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren worden, maar ook voor mensen. Kinderen doen activiteiten in het buitenlokaal en worden opgeleid tot Tiny Forest Ranger. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Het bos zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen en waterberging bij zware regenval.

Nog twee locaties
De gemeente Zaanstad wil meer groen in de wijken, dicht bij de mensen. Het Tiny Forest in Koog aan de Zaan is de eerste in een reeks van drie. Volgend jaar worden er nog eens twee Tiny Forests aangelegd, uiteraard samen met kinderen en buurtbewoners.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl