Tolerantie is een mooi iets

19-05-2020 13:40

Tolerantie is een mooi iets

ZAANDAM - Sinds 2013 zijn in Nederland in bijna 40 steden en gemeenten de z.g. regenboog(zebra)paden aangebracht. In de volksmond aangeduid als Gaybrapad. Ook Zaandam kent zo'n pad.

Ter gelegenheid van de Coming Out dag werd in oktober 2016 op de Gedempte Gracht een zeer breed regenboogzebrapad aangelegd met gekleurde banen rondom telkens twee witte strepen. Aan die installatie ging wel de nodige commotie vooraf. 

Voor de gemeente Zaanstad is het aanleggen van dit pad een teken geweest om te laten zien dat het één van de zogeheten regenboogsteden is. Die steden zetten zich in voor het vergroten van de acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Inmiddels zijn er duizenden passanten geweest. Dat was goed te zien aan de conditie van de bijzondere overgang in het centrum van Zaandam. Het neigde zo langzamerhand naar één grijze massa en dat paste nu juist niet bij de bedoeling.

Nu de twee aanpalende bruggen (Beatrix en Wilhelmina) zijn vernieuwd mocht een opknapbeurt voor het beeldbepalende zebrapad niet achterblijven. Daar is vandaag mee gestart en al snel werd het duidelijk dat het er een stuk beter uit gaat zien.Op de foto van Lorenzo Derksen een beeld van de voortgang.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl