TOP/SolarCompleet simpelweg te sterk voor KZ/Hiltex

11-02-2018 19:33

TOP/SolarCompleet simpelweg te sterk voor KZ/Hiltex

SASSENHEIM - TOP/SolarCompleet heeft haar tweede plaats verder verstevig in de korfballeague door te winnen van KZ/Hiltex. In het begin leek KZ nog bij te kunnen blijven, maar langzaam maar zeker liep TOP verder weg en maakte het af door 31 - 19 te noteren op het scorebord.

TOP begon goed door binnen 22 seconden al een strafworp te versieren bij Peter van der Terp, de leidsman van zaterdagavond. Deze werd prima verzilverd door Nick Pikaar. Daarna was het de beurt aan Stijn Hoekstra, die speelde ter vervanging van de nog steeds aan zijn neus geblesseerde Jordi Pasma. KZ kwam nog 2 keer op voorsprong, bij 1 -2 door Esther Cordus en de 2 - 3 door Rosemarie Roozenbeek. Daarna was het de beurt aan TOP dat wegliep via Paul Anholts en Mick Snel, die zijn 1000e doelpunt noteerde in de korfballeague en daar een staande ovatie mee verdiende (6 - 5). Daarmee liep TOP steeds verder weg bij KZ en zo werd het 15 - 8 door Daniel Harmzen. Op dat moment besloot WIm Bakker om Alwin Out te wisselen voor Stef Meijns. Na het doelpunt van Cordus werd Out er weer ingebracht voor Stijn Hoekstra. Stijn van der Vegt scoorde het laatste doelpunt voor rust en zo stond het 15 - 10.

Direct na rust was het diezelfde Van der Vegt die de 15 - 11 noteerde, maar daarna stokte de doelpunten aan de kant van de Koogers. Het duurde bijna 10 minuten voor er weer een doelpunt viel, maar het verschil was toen al significant vergroot door TOP, namelijk naar 22 - 12. KZ kwam er eigenlijk helemaal niet meer aan te pas, en zo kon TOP zonder al te veel moeite de overwinning binnenslepen. Het laatste doelpunt aan de kant van de Koogers kwam op naam van Marjolijn Schenk en Nick Pikaar, de man die de wedstrijd opende, sloot af met 31 -19.

Wim Bakker: "We hebben keihard gewerkt in de 1e helft. In de eerste 5 minuten had ik nog hoop, maar die hoop vervloog langzaam. Met rust staat het 15 - 10, dan is er in principe nog niets aan de hand. Maar zoals de afgelopen weken bleek, stort het na rust in en vandaag was dat wederom het geval. De rebounders van TOP gooien er vandaag gezamenlijk ook nog een stuk of 10 in en dan kan je het ook gewoon niet winnen. De wanhoop die wij af en toe hebben en laten zien moet er gewoon uit door heel simpel terug te gaan naar de basis en weer vanaf 0 te gaan beginnen. Dan gaan we slimmer spelen en worden het gewoon 2 tegen 2 situaties waar je makkelijker uit kunt scoren. Voor dit jaar is het gewoon zo."

Anna Kriek: "Vanaf het begin worden we overbluft door TOP. We lopen achter de feiten aan en worden gewoon aan alle kanten overlopen. Met rust staan we 5 punten achter, maar ik had nog wel vertrouwen. Dan maken we een aantal kleine individuele feiten en dan zakt het geloof ook weg." Op de vraag of het lijkt alsof er een soort spook met KZ mee reist bij uitwedstrijden antwoord ze: "Ja daar lijkt het wel op he, maar dat zou eigenlijk niet aan de energie mogen liggen van veel of weinig publiek. Misschien dat dat onderbewust meespeelt in de hoofden. Als we het nu laten lopen is het zonde, maar bij de eerste 4 kom je niet meer, dus nu gewoon handhaven."

Komende week speelt KZ weer een thuiswedstrijd. De wedstrijd begint om 20:00 uur in Topsportcentrum de Koog. Tegenstander is dan KCC/SO Natural.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl