TopCoach van het Jaar 2020 finale met Zaanse kanshebber

29-10-2020 14:00

TopCoach van het Jaar 2020 finale met Zaanse kanshebber

ZAANSTAD - Een uiterst eervolle uitdaging. Zo ervaart Zaandammer Engin Kuruahmet de voordracht van studenten installatie- en elektrotechniek, collega’s en zijn werkgever, Engie Infra & Mobility, in de strijd om de titel TopCoach van het Jaar 2020. De leerlingenbegeleider doet woensdag 4 november mee aan de finale van TopCoach van het Jaar 2020. Uit de ruim 700 kandidaten die dit jaar zijn voorgedragen, zijn na een uitgebreide selectieprocedure en bedrijfsbezoeken 21 finalisten gekozen waaronder de Zaandammer.

Er worden dan in Utrecht in totaal drie winnaars bekendgemaakt in de categorieën: Opleidingsbedrijf, MKB en Grootbedrijf. De TopCoachverkiezing wordt georganiseerd door Wij Techniek (voorheen OTIB), het ontwikkelingsfonds voor de installatiebranche.


Kuruahmet begeleidt bij Engie vier tot zes leerlingen die van het installatievak hun beroep willen maken. Hij werkt in Zaandam met aspirant-installatiemonteurs in de leeftijd van circa 16 tot 20 jaar. Veel van de jongeren onder zijn vleugels worden in een beroepsbegeleidend leerwerktraject (BBL) opgeleid tot monteur in het installatiewerk. De meesten van hen werken tijdens hun opleiding vier dagen in de week bij een installatiebedrijf en gaan één dag in de week naar school.

Mensgericht
Leerling Terrence Kesselaar kent Kuruahmet als een coach die stimuleert, en verantwoordelijkheid geeft, maar ook op de rem trapt wanneer het nodig is. "Engin begeleidt echt heel mensgericht. Hij kijkt wie je bent en wat je nodig hebt en past zijn communicatie daarop aan."
Kuruahmet herkent zich wel in die woorden. "Ik vind het begeleiden van leerlingen inderdaad maatwerk. Er is niet één stijl of methode die voor elke leerling werkt. Wel probeer ik altijd om leerlingen zelf tot oplossingen te laten komen. Ik kauw niet alles voor. "

Waardering voor opleiding
Wij Techniek organiseert de TopCoach van het Jaar verkiezing sinds 2016. De organisatie constateert dat de waardering van leerlingen voor de kwaliteit van de opleidingen en de begeleiders groot is. Dat blijkt ook elk jaar weer uit het aantal aanmeldingen.

De drie winnaars van de TopCoach van het Jaar verkiezing 2020 krijgen een beker en een geldprijs van elk 2.500 euro die ze mogen inzetten voor hun begeleidingswerk. Kuruahmet doet mee in de categorie Grootbedrijf.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl