Topondernemer Tony’s Chocolonely bij zakenclub De Corner

Gepubliceerd: 25-02-2019 11:02

Topondernemer Tony’s Chocolonely bij zakenclub De Corner

ZAANSTREEK – Hij investeert ruim 100 miljoen euro in een nieuwe fabriek langs de Zaan: topondernemer Henk Jan Beltman. De 44-jarige directeur en grootaandeelhouder van Tony’s Chocolonely is donderdag 7 maart te gast bij Ondernemerssociëteit De Corner en De Maatschappij.

Het bestuur van de Zaanse zakenclub haalt de succesvolle zakenman niet zonder reden de naar het Zaans Museum waar de zakenmeeting plaatsvindt. Het grootste en meest populaire chocolademerk van Nederland krijgt een eigen chocoladefabriek in pakhuis De Vrede langs het Noordzeekanaal.

500.000 bezoekers
De bouw begint eind 2019. De opzet is dat er vanaf de opening in 2021 op deze locatie jaarlijks zo’n 60 tot 70 miljoen chocoladerepen worden geproduceerd. Tony’s Chocolonely Chocolate Circus, zoals de fabriek officieel zal heten, is geopend voor publiek.


Beltman: ,,Het moet naast de fabriek een attractie worden met achtbaan, horeca en een auditorium.” Tony’s mikt op 500.000 bezoekers per jaar.

Opzet
Henk Jan Beltman wordt volgens het beproefde recept van de College Tour het vuur na aan de schenen gelegd met vragen die hem bezighouden. Retaildeskundige Rupert Parker Brady introduceert de chocoladebaas aan de hand van een kort vraaggesprek over wat hem beweegt. Daarbij nodigt hij ook Beltman’s creatieve zakenpartner Markus Konings van Sandenburg Concept Creation uit. Zijn bureau is verantwoordelijk voor de visuele identiteit en de invulling van publieksattractie Tony’s Chocolonely Chocolate Circus.

Omzet
Het verhaal van Henk Jan Beltman is er niet een van louter succes. Zo kreeg hij eind 2013 een hersenbloeding. Ondanks dat het niet uit de onderzoeken bleek, denkt Beltman dat het de stress was die hem de das om deed. Het hield hem niet tegen in 2014 de Amsterdamse Ondernemersprijs uitgereikt te krijgen. In 2016 werd hij uitgeroepen tot Marketeer van het Jaar. In 2018 groeide de omzet van het bedrijf met 23% tot 55 miljoen euro. In 2019 moet deze omzet verdubbelen.

Zaanse zakenman (of vrouw) en geïnteresseerd in het ondernemersverhaal achter Tony’s en de start van de nieuwe chocoladefabriek in de Zaanstreek? Het bestuur van De Corner heet u van harte welkom. Ontvangst vanaf 17.00 uur. Na het verhaal van Henk-Jan Beltman is er aansluitend tijd om te netwerken.

Meer weten? Kijk dan op www.de-corner.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl