Topsportcentrum nu Vaccincentrum

12-04-2021 11:33

Topsportcentrum nu Vaccincentrum

KOOG AAN DE ZAAN - Lang verwacht en toch gekomen. Al langere tijd geven borden in onze streek aan waar er een vaccinatielocatie moest komen. De inrichting was geen probleem, het aantal beschikbare vaccins wel. Maandag 12 april was de aangekondigde openingsdag en inderdaad is vanaf heden de GGD vaccinatielocatie De Koog open.

GGD Zaanstreek-Waterland opende vandaag haar tweede regionale vaccinatielocatie. Dat geschiedde onder toeziend oog van burgemeester Hamming. Inwoners uit onze regio kunnen vanaf nu terecht in het Topsportcentrum De Koog aan de Wezelstraat voor hun coronavaccinatie. De GGD start op deze locatie met het zetten van ruim 600 prikken per dag, 7 dagen in de week tussen 8.00 uur ’s ochtends en 8.00 uur ’s avonds.

In eerste instantie wordt er in De Koog alleen geprikt met het BioNTech Pfizer vaccin. Het gaat op dit moment, volgens de landelijke vaccinatiestrategie, om mensen in de leeftijd vanaf begin 70. De eerste vijf weken worden, via het landelijk callcenter, alleen afspraken gemaakt voor een eerste prik met BioNTech Pfizer in De Koog. Op deze manier wordt de capaciteit optimaal benut en mogelijke verspilling van het vaccin voorkomen. Wanneer andere vaccins in voldoende aantallen beschikbaar zijn, kunnen ook andere groepen geprikt worden in Topsportcentrum De Koog.

In Sportcomplex De Beuk in Purmerend vaccineert de GGD al sinds 15 januari. Er is voldoende capaciteit om op beide locaties op te schalen naar ruim 2000 prikken per dag. Zodra er meer vaccin beschikbaar is, kan de GGD direct meer mensen prikken.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl